Nekter å gi opp Hoppuke-målet

- Tror fortsatt det er mulig, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

• Direkte: Følg rennet på Dagbladet.no kl. 13.45!

INNSBRUCK (Dagbladet.no): En fjerdeplass og to åttendeplasser - det er Norges eneste topp ti-plasseringer halvveis ut i Hoppuka.

Skuffende i forhold til målsetningen som ble satt på forhånd, nemlig en mann på pallen og tre mann blant de ti beste i hvert eneste renn.

Mika Kojonkoski har tidligere fortalt at seierstørken (den verste på fire år)går på nattesøvnen løs, men han vil likevel ikke justere ned målsetningen foran rennene i Innsbruck (i dag) og Bischofshofen (på søndag).

Har fortsatt trua

- Målet vårt er fortsatt det samme. Det er fordi jeg tror det er mulig å få pallplasser samt tre inn blant de ti beste i de to siste rennene, fastslår finnen overfor Dagbladet.no.

På hviledagen, onsdag, ble rutinerte Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen og Bjørn Einar Romøren igjen i Partenkirchen for å finpusse teknikken. 

Ekstratreningen mener Kojonkoski at særlig Romøren hadde utbytte av.

GLAD FOR AVLYSNING I GÅR: Sterke vind gjorde hopping farlig i Innsbruck i går ettermidddag. Norge-trener Mika Kojonkoski var fornøyd med avgjørelsen, og håper på seier i rennet i dag.
GLAD FOR AVLYSNING I GÅR: Sterke vind gjorde hopping farlig i Innsbruck i går ettermidddag. Norge-trener Mika Kojonkoski var fornøyd med avgjørelsen, og håper på seier i rennet i dag. Vis mer

- Bjørn Einars treningshopp var lovende. Men i likhet med de andre, har han hoppet bedre på trening enn i konkurranse. Så det gjenstår det å se hva vi kan få til der nå, sier han.

- Små detaljer må stemme

Romøren sjøl mener det bare er en eneste ting som mangler på at han viser gamle takter.

- Det gjelder bare å slippe seg løs. Så nå forventer jeg seier i Innsbruck, smiler han.

Så enkelt er det - og så vanskelig.

- Dette er jo en balanseringsidrett, der mange små detaljer må stemme, forklarer Roar Ljøkelsøy, som også var fornøyd med sin gjennomkjøring på onsdag.

Nekter å gi opp Hoppuke-målet
BEDRE FORHOLD I DAG? Vinden var for sterk til hopping i går.