BRØT UT AV LANDSLAGET: Magnus Moan (til venstre) og Petter Tande satser utenfor landslaget kommende sesong. Men nå gjør landslagsledelsen et forsøk på å lokke de to tilbake. Foto: Heiko Junge / Scanpix
BRØT UT AV LANDSLAGET: Magnus Moan (til venstre) og Petter Tande satser utenfor landslaget kommende sesong. Men nå gjør landslagsledelsen et forsøk på å lokke de to tilbake. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Nekter å gi opp Moan og Tande på landslaget

Operasjon overtalelse er i gang.

|||

Styret i Norges Skiforbund og kombinertkomiteen har hadde et møte tirsdag om Magnus Moan og Petter Tandes landslagsnekt. Nå skal forsøkes overtales.

Kombinertløperne Petter Tande og Magnus Moan takket for to uker siden nei til landslaget. Det likte ikke Norges Skiforbunds styre.

- Konklusjonen er at vi går en runde til med dette. Vi ønsker å ha de beste på landslaget, og er villig til å diskutere muligheter for å tilpasse landslagsopplegget, sa lederen i kombinertkomiteen Paul Einar Borgen til Nettavisen tirsdag kveld.

Han innrømmer at tiden er knapp ettersom uttaket av kommende sesongs landslag i kombinert er satt på vent.

- Jeg kommer til å ta kontakt med Petter og Magnus, og så håper jeg vi har en løsning i løpet av helgen, sa Borgen.

Om Tande og Moan ombestemmer seg er for tidlig å si. Tande sier han har tatt sin beslutning, men vil høre på hva Borgen har å komme med.

- Hvis jeg får en henvendelse, skal jeg selvfølgelig høre på det de sier, men det er stor sannsynlighet for at jeg fortsatt sier nei, fastslo Petter Tande overfor Nettavisen.

NSF kan med reglementet i hånd i verste fall nekte utøvere startlisens.

- Hvis de begynner å komme med trusler, sier jeg i hvert fall nei. Da blir det bråk. Skiforbundet kan ikke ødelegge karrierene til utøverne, sa Tande

Både Moan og Tande har flere ganger understreket at det er sportslige årsaker til at de vil stå utenfor landslaget. De mener de får et minst like bra sportslig tilbud gjennom Granåsen Skiteam, samtidig som de får mer tid til å være hjemme.

(NTB)