Nekter å godta Brann-bøter

Spillerforeningen NISO vil motsette seg bøtene som NFF vil ilegge de tre Brann-spillerne som i fjor hadde doble kontrakter.

Kjetil Løvvik, Raymond Kvisvik og Erlend Hanstveit kan vente seg en bot på 10000 kroner hver - hvis NFFs domsutvalg er enig i innstillingen fra forbundsstyret.

Denne boten nekter NISO å vedta på vegne av sine medlemmer.

- Vi vil motsette oss bot. Spillerne har ikke hatt rådgiver i sine forhandlinger med klubben, mens Brann kan reglene. Klubben har tidligere fått bot for å ha hatt dobbel kontrakt med Claus Eftevaag, så de burde ha lært, sier advokat Sigurd Klomsæt, som er engasjert av NISO.

Tjener på lovbrudd

De tre aktuelle Brann-spillerne hadde klausuler i sine kontrakter som ville gitt dem mer enn det lovlige taket på 10 prosent av overgangssummen ved salg. Løvvik fikk likevel bare ti prosent da han ble solgt til Grasshoppers i fjor høst, og tapte store penger på det.

For dette lovbruddet er Brann forespeilet en bot på 150000 kroner - 50000 pr. spiller.

Søksmål?

NISOs daglige leder Morgan Andersen mener NFFs håndtering er skandaløs.

- I disse sakene tjener Brann på å være uærlige. De får en bot på 150000 kroner, men sparer samtidig millioner av kroner på at de slipper av betale spillerne det de har forpliktet seg til. NFF tillater med andre ord at klubber ikke oppfyller avtalene. I dette tilfellet burde Brann blitt dømt til å gjøre opp for seg - i tillegg til å få en saftig bot, mener Morgan Andersen.

  • Hvis domsutvalget opprettholder dommen fra forbundsstyret vil NISO i samarbeid med advokat Sigurd Klomsæt vurdere et erstatningskrav overfor Brann.