Doping Russland

Nekter å hjelpe fram en renere idrett: - Han forsvarer bare sin egen posisjon

En skamplett for internasjonal skiskyting

BEVISST VALG: IBU-president Anders Besseberg har tatt idretten sin med til Russland selv om de andre WADA-lederne ønsker å holde de internasjonale prestisjekonkurransene unna landet for å legge press på russerne. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
BEVISST VALG: IBU-president Anders Besseberg har tatt idretten sin med til Russland selv om de andre WADA-lederne ønsker å holde de internasjonale prestisjekonkurransene unna landet for å legge press på russerne. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR skiskytterne starter verdenscupfinalen sin i russiske Tjumen i dag, er det stikk i strid med ønsket til Verdens Antidopingbyrå (WADA). Derimot er det ønsket til Anders Besseberg; den norske presidenten i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) som har valgt å avslutte sin lange karriere som en mektig idrettsleder ved å bryte det politiske samarbeidet for å få til en ærligere idrett.

Det er et trist valg for en skiskytterpresident som i løpet av sine 26 år ved makten i IBU sportslig og kommersielt har utviklet denne ganske nye sporten til en av de viktigste vinteridrettene.

I så måte er han en typisk representant for globale idrettssjefer med suksess:

  • Butikkdriften er blitt prioritert i forhold til den idrettslige etikken.

Det har gitt de ulike idrettsgrenene mange penger og stor oppmerksomhet, men gir enda mer grunn til ettertanke.

For hvor lenge vil vi som idrettspublikum la oss lure?

I HVERT FALL over disse rennene i Tjumen. Konkurransene der er ikke mer dopingbefengte enn vanlige renn i skiskyting, men de kommer i en tid der all toppidrett er utfordret på å ta et oppgjør med svindelen. De to McLaren-rapportene om det statlige jukset i Russland, er et vannskille:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer