Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å kjøre uten publikum

Det er uaktuelt å gjennomføre 2020-utgaven av Tour de France dersom den må avholdes uten tilskuere, ifølge rittsjef Christian Prudhomme.

SCENER DE VIL SE: Australske Adam Hansen tar seg en øl på vei opp Alpe d'Huez i 2013. Foto: NTB Scanpix
SCENER DE VIL SE: Australske Adam Hansen tar seg en øl på vei opp Alpe d'Huez i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er fortsatt ikke besluttet om og i hvilken grad viruspandemien påvirker årets utgave av verdens mest prestisjetunge sykkelritt. Arrangøren har samtidig ingen planer om å avholde rittet for enhver pris.

– Tour de France vil ikke bli kjørt for «lukkede dører», sier den mektige Tour de France-direktøren Christian Prudhomme til franske Sports Auvergne.

Vurderer nei: Tour de France-direktør Christian Prudhomme vil ikke ha tilskuernekt under Touren. Foto: NTB Scanpix
Vurderer nei: Tour de France-direktør Christian Prudhomme vil ikke ha tilskuernekt under Touren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Intervjuet er gjengitt av blant andre Cyclingnews.

Årets ritt skal etter planen innledes i Nice 27. juni. Tradisjonen tro skal vinneren hylles etter avslutningsetappen på Champs-Élysées 19. juli dersom rittet går som planlagt.

Franske myndigheter og representanter for arrangøren har i lengre tid holdt samtaler om utsiktene for å kunne gjennomføre 2020-utgaven. Frankrikes idrettsminister Roxana Maracineanu sa nylig at alle muligheter holdes åpne.

Et scenario har vært å gjennomføre rittet uten tilskuere. Både høytstående politikere og utøvere har uttrykt skepsis til en slik løsning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!