Nekter å kritisere medaljefangsten i OL: - Det er bare kult å gå på ski i Norge

Ingrid Kristiansen og Nils Arne Eggen mener det er vanskelig å hevde seg i sommer-OL når nesten alle talentene ønsker å delta i vinter-OL.

HISTORISK DÅRLIG: Det ble bare fire OL-bronser i Rio. Det er historisk dårlig. Her er Tonje Angelsen avbildet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HISTORISK DÅRLIG: Det ble bare fire OL-bronser i Rio. Det er historisk dårlig. Her er Tonje Angelsen avbildet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rio-OL går mot slutten og vi kan se tilbake på de dårligste lekene - sett med norske øyne - på 52 år. Fire bronsemedaljer og en 74. plass på medaljestatistikken er fasiten.

Til tross for en elendig medaljefangst nekter den tidligere langdistansedronningen Ingrid Kristiansen å være kritisk mot de norske utøverne.

Hun synes mer synd på dem - og er klar på at de sviktes både av Idretts-Norge og mediene.

- Jeg ser naturligvis mest med friidrettsøyne, og jeg synes det har vært bra i Rio-OL. Det er selvfølgelig noen som ikke har fått det til, men det er flere personlige rekorder og gode prestasjoner. Det store problemet med Norge og OL er at alt blir sammenlignet med vinter-OL. En norsk utøver kan ikke ta åtte gull i sommer-OL slik som noen gjør i vinter-OL. Det går ikke. I sommer-OL konkurrerer man med hele verden, det gjør man ikke i like stor grad på ski, sier Kristiansen til Dagbladet.

Ole Einar Bjørndalen tok i Sotsji sitt åttende OL-gull i skiskyting. Kristiansen sier hun er lei av å bare lese om langrenn og skiskyting i norske medier.

- Gi litt mer «kred» til dem som driver sommeridrett. De trener «jækla» mye de og. Det snakkes alltid om hvor mange timer skiløpere trener. Hvor mange timer trener Gunn-Rita Dahle? Vi trenger litt mer fokus på andre idretter enn de to vi gjør det bra i, sier Kristiansen og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer