SNUR RYGGEN TIL  Liverpool-manager Brendan Rodgers er kun interessert i egne fans, og vil ikke minne Thatcher (innføyd). FOTO: NTB Scanpix
SNUR RYGGEN TIL Liverpool-manager Brendan Rodgers er kun interessert i egne fans, og vil ikke minne Thatcher (innføyd). FOTO: NTB ScanpixVis mer

Nekter å minnes Thatcher med ett minutts stillhet

Rodgers tenker på egne fans.

(Dagbladet): Tidligere statsminister Margaret Thatcher døde mandag. 

Engelske fotballklubber har selv fått muligheten til å avgjøre om de vil hylle den omstridte lederen med ett minutts stillhet eller ei.

Det vil ikke skje når Liverpool gjester Reading på lørdag, kommer det fram i en pressemelding på Readings offisielle hjemmeside.

Det skal være ett minutts stillhet, men den skal være til minne om Hillsborough-tragedien, ikke den tidligere statsministeren.

Hyller ikke Thatcher 15. april 1989 omkom 96 mennesker på Hillsborough stadion i Sheffield under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Liverpool-supporterne har kjempet en hard kamp for rettferdighet etter den tragiske ulykken, og i fjor beklaget Storbritannias statminister  David Cameron til de pårørende.

De pårørende er ikke fornøyd, og mener at de ikke har fått sin rettferdighet.

Heller ikke Liverpools manager Brendan Rodgers mener at laget har noen grunn til å minne Thatcher.

-Vi går inn i en periode hvor vi skal minne de 96 som døde da de var på en fotballkamp, og for familiene som har lidd i mange, mange år. De har akkurat begynt å få en begrunnelse for hva som skjedde, sier Rodgers til The Times.

Han er klar på at det eneste minuttet med stillhet det burde være i helgen burde gå til de etterlatte og pårørende.

- De er de eneste vi kan minne, fortsetter han.

Respekter jernkvinnen? Readings mektige eier, Sir John Robert Madejsk, innrømmer til avisen at det ville ha vært vanskelig å inkludere Thatcher i en minnesmarkering.

- Thatcher gjorde mye bra for landet, og hun fortjener respekt. Som alle politikere gjorde hun feil, men hun gjorde også fryktelig mye riktig, sier Madjesk til The Times.

Han tror ikke at Liverpool-supporterne hadde respektert en minnesmarkering til Thatcher uansett, og at dette var den beste måten å gjøre det på.

- Jeg ville ha hatt stillhet for henne, men jeg tror ikke et sekund på at det ville ha skjedd. Det kunne på en måte ha vært det værste fordi noen kanskje ville ha spottet henne, forklarer Madjesk til avisa.

 KLAR TALE:  Liverpools supportere har i en årrekke krevd at regjeringen skal frigi dokumenter fra Hillsborough. De vil ha sannheten. FOTO: AFP/PAUL ELLIS
KLAR TALE: Liverpools supportere har i en årrekke krevd at regjeringen skal frigi dokumenter fra Hillsborough. De vil ha sannheten. FOTO: AFP/PAUL ELLIS Vis mer