Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Nekter å reise til Italia

Cristiano Ronaldo (35) blir på Madeira inntil videre.

TAR GREP: Cristino Ronaldo tar grep for å unngå coronaviriuset. Foto: NTB scanpix
TAR GREP: Cristino Ronaldo tar grep for å unngå coronaviriuset. Foto: NTB scanpix Vis mer

Coronaviruset er i ferd med å få enorme konsekvenser for idretten. I Italia er alle fotballkamper stoppet fram til 3. april. Det samme er all annen idrett.

I går kom nyheten om at Juventus-midtstopper Daniele Rugani (25) har pådratt seg coronavirus. Nå nekter Cristiano Ronaldo (35) å reise tilbake til Italia - inntil situasjonen er avklart.

Storstjerna fikk i utgangspunktet et par dager fri for å ta seg av sin slagrammede mor, Dolores, på Madeira. Han dro etter 2-0-seieren over Inter søndag.

Moren skal nå være på bedringens vei. Og det var ventet at Cristiano skulle være tilbake på trening i går. Men i en uttalelse skriver klubben:

- Cristiano Ronaldo trente ikke. Han forblir på Madeira, i påvente av utviklingen knyttet til den pågående helsekrisa.

RAMMET AV SLAG: Dolores Aveiro. Foto: NTB scanpix
RAMMET AV SLAG: Dolores Aveiro. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mange Serie A-klubber har droppet treningene inntil videre. Italia er det landet i Europa som er tøffest rammet av coronaviruset. Også Østerrike er hardt rammet, og situasjonen eskalerer i hele Europa.

Antall dødsfall i Italia nærmer seg 1000.

Juventus har et ekstra dilemma, fordi laget møter Lyon i Champions League tirsdag i neste uke. Kampen går på Juventus Stadium, og spørsmålet er om kampen i det hele tatt blir spilt. Torino ligger i Nord-Italia, det verste rammede området i landet.

Samme dag spiller Manchester City mot Real Madrid på Etihad Stadium. Det er allerede klart at supportere som ikke ønsker å komme til stadion, får refundert billettene.

Det er ventet 2000 supportere fra Madrid. Men bare i den spanske hovedstaden alene er det rapportert om 700-800 tilfeller av coronasmittede.

TOMME TRIBUNER: Serie A-kampene i Italia spilles for tomme tribuner grunnet coronaviruset, og da kunne ikke den portugisiske stjerna, Cristiano Ronaldo, dy seg for en liten spøk. Video: Strive / Rødt Kort. Vis mer

Juventus har satt i gang isolasjonsprosedyrer på grunn av den smittede midtstopperen Daniele Rugani.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Vi kartlegger alle som har vært i kontakt med ham, melder klubben.

Lagkamerat Federico Bernardeschi har valgt å isolere seg fra familien, for ikke å risikere å smitte dem.

På sosiale medier skriver Rugani:

- Dere har lest nyheten. Jeg kan forsikre alle som uroer seg om at jeg har det bra. Jeg vil at dere respekterer reglene, fordi dette viruset gjør ingen unntak. La oss gjøre det for oss selv, for dem vi elsker og alle rundt oss,.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!