Håndball-VM:

Nekter å røpe hemmelig VM-grep som rystet Norge: - Det irriterer meg

Sabina Jacobsen og Sverige rystet håndballjentene.

SKUFFET: De norske spillerne etter tapet mot Sverige. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
SKUFFET: De norske spillerne etter tapet mot Sverige. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Norge møter Spania i 8-delsfinale etter et overraskende tap mot Sverige i går kveld.

Svenskene var sterke og effektive, og vant fortjent mot et litt slurvete norsk mannskap. Landslagssjef Thorir Hergeirsson tapte en landskamp for første gang siden OL-exiten i semifinalen mot Russland for halvannet år siden.

- Det er fint å vise at vi er sterke i avslutningen av kampen. Det bruker jo være Norge som er best da. Dette betyr mye. Vi er stolte og glade. Dette gir selvtillit, for vi «knyter igjen sekken» og slipper ikke Norge til i sluttfasen. Det er en god prestasjon, sier Sverige-spiller Sabina Jacobsen til Dagbladet etter kampen i går kveld.

- Hvordan slår dere Norge? Hva lykkes dere med?

- Vi gjør en hel del bra ting. Vi gjør noen taktiske grep som vi treffer godt med. Det stopper nordmennene sånn vi hadde håpet, sier forsvarssjefen.

- Hva slags grep?

- Det kan jeg ikke si til deg (Dagbladets reporter). Vi kan jo møte Norge igjen seinere i VM. Da er det viktig å holde på hemmelighetene. Vi har trent på mye som vi fikk bekreftet at fungerer. Det holder vi for oss selv inntil videre, sier Jacobsen og ler.

GOD: Sveriges Sabina Jacobsen. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
GOD: Sveriges Sabina Jacobsen. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån Vis mer

Mareritt

Norge scoret 18 mål og ledet med to til pause. De fleste trodde de norske spillerne var på gang igjen etter en litt rotete start på kampen. 2. omgang ble derimot et norsk mareritt. Norge satte bare 10 mål.

Jacobsen forteller videre:

- Vi var godt forberedt og ville virkelig vinne denne kampen. Vi har hatt en god stigning i mesterskapet og toppet det med denne seieren. Vi viser at vi kan spille god håndball og slå alle når ting fungerer. Spesielt i 2. omgang holder vi oss til avtaler og taktikken. Da får vi kampen inn i vårt spor og vinner, sier Sverige-spilleren.

De norske spillerne var skuffet i går kveld. Nå venter en tøffere vei videre i VM. Første er det Spania mandag kveld klokka 20.30. Så venter eventuelt Russland eller Sør-Korea i kvartfinalen.

- Vi er skuffet, men det var lite som stemte for oss. Det er vanskelig å forklare hva. Vi var ikke nøyaktige nok. Vi spilte oss til sjanser, men klarte ikke sette dem i mål, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Herrem nevner også et «svensk grep» - som Jacobsen ikke ville avsløre.

- Det virker som svenskene vet akkurat hva de skal ta oss på. De spiller sin beste kamp, sier Herrem til Dagbladet.

- Hva spesielt gjorde Sverige?

- Det er det som irriterer meg. Vi vet også hva de kommer med, men likevel klarer vi ikke stoppe det. Vi henger litt etter hele veien i dag, sier Herrem.

Ser framover

Nora Mørk var oppgitt etter kampen.

- Vi er ikke gode nok og må takke oss selv. Vi skal ikke deppe for mye over dette. Nå skal vi reise oss igjen, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Heidi Løke forteller:

- Det viktigste nå er å gjøre seg klare mentalt for ny kamp. Vi har tapt kamper før og slått tilbake. Det skal vi gjøre nå også, sier Løke til Dagbladet.

Det er altså over to døgn til neste kamp. VM-jentene reiser nå til Leipzig der 8-delsfinale og kvartfinale spilles. Spania er neste test.

Slik spilles åttedelsfinalene i håndball-VM kvinner:

Søndag, i Leipzig:

Ungarn–Frankrike 17.30, Sverige–Slovenia 20.30.

I Magdeburg:

Serbia–Montenegro 17.30, Tyskland–Danmark 20.30.

Mandag, i Leipzig:

Romania–Tsjekkia 17.30, Spania–Norge 20.30.

I Magdeburg:

Russland–Sør-Korea 17.30, Japan–Nederland 20.30.

Kampfakta: Norge–Sverige 28-31 (18-16)

Ege Trans Arena

3620 tilskuere

Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde–Veronica Kristiansen 3, Stine Skogrand 3, Heidi Løke 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 9, Stine Bredal Oftedal 4, Kari Brattset 3, Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg 1, Marit Røsberg Jacobsen.

Toppscorer Sverige: Isabelle Gulldén 9.

Dommere: Koo Bon-ok/Lee Seok, Sør-Korea.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Sverige 1 x 2 min.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer