Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å sammenligne fyllehistoriene til Nicki Bille og Nicklas Bendtner

Morten Olsen skryter av RBKs behandling av landslagsspissen.

FIKK STARTE: Nicki Bille Nielsen startet kampen mot Sarpsborg 08 søndag kveld. I dag ble han også tatt ut på det danske landslaget. Det har med andre ord vært en uke med både opp- og nedturer for dansken. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIKK STARTE: Nicki Bille Nielsen startet kampen mot Sarpsborg 08 søndag kveld. I dag ble han også tatt ut på det danske landslaget. Det har med andre ord vært en uke med både opp- og nedturer for dansken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Natt til fredag forrige uke var Nicki Bille Nielsen på en fuktig bytur i Trondheim. Den endte med fyllearrest og en saftig bot for dansken, som likevel fikk starte Rosenborgs kamp mot Sarpsborg 08 søndag kveld.

I dag ble han også tatt ut i Morten Olsens danske landslagstropp til VM-kvalifiseringskampene mot Italia og Malta. Danskenes landslagssjef innrømmer at han ikke har snakket med 25-åringen om hendelsen.

- Nei, jeg har ikke snakket med ham, og det synes jeg heller ikke er så viktig. Det viktige er at hans arbeidsgiver, Rosenborg, har behandlet denne saken på en fornuftig måte, og vi har ingen problemer med det, sier Olsen ifølge dansk TV2.

- Sånt kan skje En annen dansk fotballspiller som har havnet i alkoholtrøbbel er Arsenals Nicklas Bendtner. Han ble arrestert for fyllekjøring i mars, og ble utestengt fra landslaget i et halvt år som en følge av nettopp det. I dag ble han tatt ut til landslagssamling for første gang siden arrestasjonen.

Og selv om både Bille Nielsen og Bendtner har sittet i arresten på grunn av fyll, vil ikke Morten Olsen dra sammenligningene lenger enn det.

- Jeg mener bestemt at de to sakene ikke kan sammenlignes. Vi har ikke vurdert at det skal være noe problem å ta ut Nicki Bille. Det skal selvsagt ikke være hverdagen til fotballspillere å gå på fylla, men det er unge mennesker vi snakker om, så det kan skje, sier Olsen ifølge dansk TV2.

Stolt Nicki Bille Hovedpersonen selv, Nicki Bille Nielsen, var lettet over å ha blitt tatt ut.

- Jeg ble veldig glad. Den tilliten Rosenborg og landslagsledelsen har vist meg gir meg motivasjon til å gi noe tilbake og prestere. Vi skal spille to veldig viktige kamper som er avgjørende med tanke på VM-deltakelse, og jeg er stolt av å få være en del av det, sier Nicki Bille til Rosenborgs egne nettsider.

Dagens uttak var det tredje strake med 25-åringen i troppen.

- Mitt mål er å prestere på et stabilt godt nivå for Rosenborg, og det føler jeg også at jeg har klart. Landslagsplassen gir meg fornyet selvtillit, og det håper jeg kan komme både Rosenborg og Danmark til gode, sier Bille Nielsen til RBK.no.

TILBAKE: Nicklas Bendtner er tilbake på det danske landslaget etter et halv års utestengelse. AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB Scanpix
TILBAKE: Nicklas Bendtner er tilbake på det danske landslaget etter et halv års utestengelse. AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media