VELGER SELV: Robert Lewandowski har et år igjen av kontrakten med Borussia Dortmund og vil ikke selge toppspissen. Dermed blir det opp til polakken selv om han vil prøve seg i en annen klubb.Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINI
VELGER SELV: Robert Lewandowski har et år igjen av kontrakten med Borussia Dortmund og vil ikke selge toppspissen. Dermed blir det opp til polakken selv om han vil prøve seg i en annen klubb.Foto: EPA/FEDERICO GAMBARINIVis mer

Nekter å selge Lewandowski

- Robert har ingen utkjøpsklausul.

(Dagbladet): Robert Lewandowski har vært i søkelyset til alle de store europeiske klubbene denne sesongen. Etter gårsdagens enorme firemålsoppvisning mot Real Madrid seiler polakken opp som sommerens heteste kjøpsobjekt.

Uten at det har noe å si for Borussia Dortmund.

- Robert  har kontrakt med oss ut 2014, og han har ikke en utkjøpsklausul slik Mario Götze hadde, sier Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke ifølge Sky Sports.

Ikke på vei bort
Götze ble som kjent klar for Bayern München tidligere denne uka da det tyske mesterlaget møtte utkjøpsklausulen på 37 millioner euro, eller 282 millioner kroner, som Götze hadde kontraktsfestet.

Dermed blir det opp til Lewandowski om han vil forlate det som kan bli Champions League-vinnerne i Dortmund.

- Jeg har ikke en følelse av at Robert er på vei bort, og vi vil i hvert fall ikke sende ham avsted, sier Dortmund-trener Jürgen Klopp til tv-stasjonen ZDF.

Ingen kommentar
- Det er vårt uttalte ønske å beholde ham her ut 2014. Derfor sier vi nei til alle overgangssummer. Fram til nå har mange av mine ønsker her i livet gått i oppfyllelse, sier Watzke.

Flere tyske medier melder at Lewandowski allerede skal være klar for Bayern München. Det benekter altså klubben på det sterkeste, og hovedpersonen selv ønsker heller ikke si noe om neste sesong.

- Det vil jeg ikke kommentere, for jeg er fullt konsentrert på det jeg må gjøre med Borussia, sier Lewandowski til Sky Sports.

- Forhåpentligvis har vi to kamper igjen i Champions League, og det er det viktigste. Alt annet må vente.