Nekter å selge Rio

David O'Leary fikk trolig sparken i Leeds fordi han ikke ville gi slipp på Rio Ferdinand. Terry Venables ga uttrykk for nøyaktig det samme da han ble ansatt som O'Learys etterfølger.

- Hele prosessen har vært som en virvelvind. Det har gått så fort. Jobbtilbudet var uimotståelig. Men jeg er overrasket over at jeg har fått jobben. Og det overrasker meg hvor gode følelser jeg har foran oppgaven. Jeg er ordentlig spent, sa Venables til Sky Sports da nyheten lekket ut fra Elland Road i går om at han tar over som sjef for Eirik Bakke og Leeds.

Lørdag spiste Venables og Leeds-boss Peter Ridsdale lunsj på en restaurant i Barcelona. I løpet av de to timene ble den tidligere engelske landslagssjefen ansatt som ny Leeds-manager for to år.

Vil beholde Rio

Og Terry Venables gikk offensivt ut over bordduken med Peter Ridsdale på den andre siden. De to diskuterte aktuelle spillere i Leeds-troppen. Venables ga klar beskjed om at han ønsker å beholde midtstopper Rio Ferdinand, som er blitt linket til Manchester United et utall ganger de siste ukene.

Men Leeds trenger pengene et slikt salg vil innebære. Dessuten ble David O'Leary trolig sparket fordi han satte seg veldig imot en slik overgang.

- Ferdinand er under kontrakt med oss, og så vidt meg bekjent blir det sånn framover også, sier Ridsdale om Ferdinand-saken.

Ridsdale stråler

Ridsdale er strålende fornøyd med å ha sikret seg den tidligere sjefen for Barcelona og det engelske landslaget.

- Han er så entusiastisk at du tror du kan spille for England etter å ha snakket med ham i ti minutter. Tenk på hvordan dette kommer til å påvirke spillerne våre. Spillerne respekterer ham og trenere ser opp til ham, sier Ridsdale i en kommentar.

Terry Venables bor i Barcelona og jobbet som fotballkommentator for ITV. Han regnet seg som ferdig i manageryrket etter å ha reddet Middlesbrough fra nedrykk i fjor. Nå er han klar for en ny runde i manesjen.

Bakke gleder seg

Eirik Bakke fikk beskjed om ansettelsen da Leeds-troppen møttes igjen på trening i går etter sommerferie.

- Venables er en erfaren trener som har trent mange storklubber. Jeg gleder meg til å møte ham personlig på trening onsdag, sier Eirik Bakke via sin personlige manager Jim Solbakken.

HELT SJEF: - Jobbtilbudet var uimotståelig. Men jeg er overrasket over at jeg har fått jobben. Og det overrasker meg hvor gode følelser jeg har foran oppgaven, sier Terry Venables, Eirik Bakkes nye manager i Leeds.