Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Ødegaard ser ut til å bli værende i Real Sociedad

Nekter å sende Ødegaard tilbake

Real Madrid ser ut til å måtte klare seg uten Martin Ødegaard også neste sesong. I alle fall om Real Sociedads klubbpresident får det som han vil.

IMPONERTE BERNABEU: Martin Ødegaard, her i duell med Sergio Ramos, imponerte et kresent hjemmepublikum på Santiago Bernabeu. Foto: NTB/Scanpix
IMPONERTE BERNABEU: Martin Ødegaard, her i duell med Sergio Ramos, imponerte et kresent hjemmepublikum på Santiago Bernabeu. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Det er null prosent sjanse for at han går tilbake til Real Madrid etter sesongen.

Det sier Real Sociedads klubbpresident, Jokin Aperribay, i et intervju med radiostasjonen Cadena SER, gjengitt av spanske AS.

Det har i lengre tid vært spekulert i om 21-åringen fra Drammen kommer til å returnere til Real Madrid allerede til sommeren, til tross for at «La Real» har sikret seg en låneavtale som strekker seg over to sesonger.

Intervjuet ble gjort i etterkant av at Sociedad sjokkerte og slo ut Real Madrid av Copa del Rey i midtuka. Martin Ødegaard var svært sentral, og noterte seg for ei scoring på sin kommende hjemmebane.

- Martin var veldig glad etter kampen mot Madrid. Vi kommer til å fokusere på det som er her og nå, fremtiden hans kan vi prate om en annen gang, sa klubbpresidenten i intervjuet.

- Sikker

Utlånsavtalen strekker seg i utgangspunktet over to sesonger, selv om Real Madrid skal ha muligheten til å hente ham tilbake allerede i sommer.

- Jeg er sikker på at avtalen vi har oss i mellom kommer til å overholdes, har klubbpresidenten sagt tidligere.

Selv uttalte den offensive midtbanespilleren at han ser for seg å bli i Real Sociedad enda en sesong.

SENKET ØDEGAARD: Martin Ødegaard og Real Sociedad ble senket på overtid av en frisparkperle. Video: Strive Vis mer

- Planen er å bli i Real Sociedad neste sesong. Ingenting har endret seg. Jeg er veldig fornøyd her og er fokusert på det som skjer her og nå, sa Ødegaard på en pressekonferanse før møtet med klubben som egentlig eier ham.

Real Sociedads høyreback, Andoni Gorosabel, vil gjerne beholde sin norske lagkompis i klubben enda én sesong. Men han er ikke i tvil om at Ødegaard er god nok for å spille for Real Madrid allerede nå.

- Du kan se at Ødegaard har nivået inne og er god nok for Real Madrid. Det finnes ingen grenser for ham, sa Gorosabel etter kampen til AS.

Publikum vil ha Ødegaard

Real Madrid-fansen var skuffet over eget lag mot «La Real» i midtuka, men fant trøst i sin norske utlånsspillers prestasjoner.

- Ødegaard mottok en spektakulær applaus fra hele Santiago Bernabéu. Det er en klar melding til Real Madrid-ledelsen og Zinédine Zidane: Fansen vil ha ham tilbake neste år, skrev spanske Marca dagen etter oppgjøret i den spanske hovedstaden.

Saken fortsetter under bildet.

Sliter med å score mål

Til tross for at Real Madrid nå topper La Liga, har de slitt framover i banen. De har kun notert seg for 40 mål på 22 serierunder, noe som er langt færre enn taballtoer Barcelona.

Bakover har det derimot vært tilnærmet tett, hvor Sergio Ramos & Co. kun har sluppet inn 13 baklengsmål.