SPARKET: Steinar Nilsen er ikke lenger Brann-trener. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SPARKET: Steinar Nilsen er ikke lenger Brann-trener. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Nekter å si om spillerne fikk siste ord da Nilsen ble sparket

- Vi har ingen nye navn på blokka, sier Branns daglige leder.

||| (Dagbladet): 0-1-tapet mot 3. divisjonslaget Fyllingen i cupen var dråpen som fikk begeret til å renne over i Sportsklubben Brann.

I morgentimene i dag kom meldingen om at trener Steinar Nilsens dager på Brann Stadion er talte, 547 dager etter at han begynte i jobben.

- Steinar Nilsen er en ambisiøs, direkte og handlekraftig mann. Jeg er helt sikker på at Steinar vil gjøre det veldig godt videre som fotballtrener, sier daglig leder Lars Moldestad til TV 2 etter pressekonferansen.

Men i Bergen lyktes han ikke, etter en 5. plass i debutsesongen i 2009.

I år har Brann hatt en katastrofal sesongstart med bare 10 poeng på de 12 første kampene. 3. mai kom likevel meldingen om at Nilsen skulle få all sportslig makt i Brann, da sportssjef Roald Bruun-Hansen ble degradert til nestkommanderende i administrasjonen, og Nilsen fikk rollen som både trener og sportslig leder.

Og akkurat som da Mons Ivar Mjelde måtte gi seg etter seks år i klubben skal spillerne ha bidratt til å felle treneren.

Allerede i et evalueringsmøte etter fjorårssesongen fikk Nilsen til dels tøff kritikk, og da spillergruppa gjentok prosessen etter tapet mot Fyllingen skal 38-åringen igjen ha fått hard medfart.

Fra kapteinsteamet, som er representert av Eirik Bakke, Håkon Opdal og Hassan El Fakiri, fikk Nilsen ifølge TV 2 negative tilbakemeldinger på lederstilen og kvaliteten på treningene, i tillegg til at de skal ha reist tvil om treneren fotballfaglige kompetanse.

I pressen har det også kommet rapporter på at Nilsen hadde «mistet garderoben».

Overfor Bergens Tidende svarer daglig leder Lars Moldestad unnfallende på spørsmålet om det var spillernes evaluering som gjorde utslaget.

- Vi tar høyde for at spillerne, trenere og ledere kommer fram til en løsning med tanke på hva som er best for Sportsklubben Brann.

- Så du vil ikke si om evalueringen ble avgjørende?

- Jeg sier at det er sammensatt. Det er ikke én kvotering som bestemmer hva utfallet skal bli, sier han.

Så seint som på torsdag uttalte imidlertid Moldestad at Nilsen hadde full tillit.

Det hadde han altså ikke.

I går forsikret Steinar Nilsen at han ikke kom til å trekke seg i en sms til Dagbladet, for ved å gjøre det ville han frasagt seg retten til en sluttpakke.

Det betyr at klubben har vært en pådriver for å bli kvitt Nilsen.

Parallellt med den sportslige krisen sliter Brann også voldsomt med økonomien, men daglig leder Moldestad forsikrer at klubben ikke har strukket seg over evne når det gjelder kompensasjonen til treneren.

- Vi er enige med Steinar om en kompensasjon som begge er fornøyde med. Det vil ikke belaste Branns likviditet ytterligere, sier han til TV 2.

På spørsmål om dette vil hindre Brann i å hente sårt tiltrengte forsterkningen i sommer svarer han slik:

- Steinars lønn har hele tiden ligget i budsjettet, det skal ikke endre på muligheten for nyinvesteringen. Men det kommer ikke på tale å fri til noen investorer om penger til noe som helst før vi har ryddet opp.

- Har dere ryddet opp ved å fjerne Nilsen?

- Jeg snakker generelt om økonomi, og om å få orden på organisasjonen, sier han.

Inntil videre overtar assistenttrener Rune Skarsfjord både som hovedtrener og sportslig leder, og han leder også laget i mandagens bortekamp mot Hønefoss.

På lengre sikt virker Brann å være mer rådville.

- Vi får først ta internt hva vi ser etter, så utad seinere. Vi har ingen navn på blokka, sier han.

Steinar Nilsen har svart «ingen kommentar» de gangene han er blitt spurt om han føler seg lurt av Sportsklubben Brann, ettersom han ikke har fått de midlene til forsterkningen som han ble forespeilet da han takket ja til jobben.

Start-trener Knut Tørum og Løv Ham-trener Arne Sandstø er begge koblet til den ledige trenerjobben i Brann.

Tørum har sagt at han ikke er aktuell, mens Sandstø ikke har ønsket å kommentere saken.