Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drama rundt Arsenal-kaptein Granix Xhaka

Nekter å si unnskyld - ikke med mot Liverpool

Granit Xhaka skal være vraket til Liverpool-kampen etter at han angivelig skal ha nektet å komme med en offentlig unnskyldning etter opptrinnet mot Crystal Palace.

I HARDT VÆR: Arsenal-kaptein Granit Xhaka får ikke være med mot Liverpool i morgen kveld. Sveitseren skal ha nektet å komme med en offentlig unnskyldning. Foto: NTB/Scanpix
I HARDT VÆR: Arsenal-kaptein Granit Xhaka får ikke være med mot Liverpool i morgen kveld. Sveitseren skal ha nektet å komme med en offentlig unnskyldning. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det har stormet rundt Arsenal-kaptein Granit Xhaka siden søndagens 2-2-kamp mot Crystal Palace. Kapteinen ble byttet ut i andreomgang, og ble sendt av banen til øredøvende pipekonsert fra sine egne supportere hjemme på Emirates Stadium i London.

På vei av banen reagerte sveitseren med å kaste av seg drakta og kapteinsbindet, mens han tydelig ropte «fuck off» til supporterne.

I etterkant av opptrinnet har Arsenal-sjef Unai Emery gått ut mot sin egen kaptein.

- Kokte over

Fansen har lenge vært kritiske til at Granit Xhaka er kaptein for London-laget, og reaksjonen til Xhaka søndag, hjalp ikke på misnøyen.

- Vi skal snakke med han. I det øyeblikket kokte det over. Reaksjonen hans var feil. Xhaka tok feil. Nå må vi beholde roen og ta en prat innad i klubben om dette, sa Arsenal-sjef Emery til TalkSPORT og fortsatte:

- Vi er her fordi vi har supportere. Vi spiller for dem og trenger å respektere dem, uansett om de applauderer eller kritiserer.

Spørsmålet om Xhaka beholder kapteinsbindet etter dette, ble også stilt.

- Dette er ikke riktig tidspunkt å snakke om kapteinsbindet, men vi jobber med at hver og en skal bli flinkere til å håndtere presset, sa Emery søndag.

Selv om Xhaka åpenbar er en populær skikkelse i Arsenal-garderoben, spekulerer The Times i at han risikerer å bli fratatt kapteinsbindet i løpet av denne uka.

ANGREPET: Arsenal bekrefter hendelsen der to av deres spillere angivelig ble utsatt for ransforsøk. Vis mer

Ikke med i troppen

I dag holdt manageren en ny pressekonferanse. Denne gangen i anledning morgendagens møte med serieleder Liverpool i ligacupen.

Xhaka er ikke med kamptroppen mot Liverpool, angivelig fordi han har nektet å si unnskyld til supporterne.

Det melder den britiske storavisa The Times.

Arsenal skal ha ønsket å komme med en offentlig unnskyldning fra kapteinen.

Dette skal Xhaka ha takket nei til.

Emery mener på sin side kapteinen skylder fansen en unnskyldning.

- Ja, han burde unnskylde. Vi gjør alle feil, og bør unnskylde. Det er noe vi har oppfordret ham til å gjøre, sa spanjolen, som forteller at Xhaka skal være helt fra seg over det som har skjedd.

- Han er ødelagt og trist. Vi snakket sammen både søndag og mandag, og det er ikke en lett situasjon for verken ham eller laget.

Xhaka skal også ha fjernet all informasjon om at han spiller for Arsenal på sin Instagram-profil.

Det er ventet at både Emery og Klopp kommer til å gjøre store forandringer på lagene foran cupkampen.

Det rapporteres blant annet om at Liverpools stjerneskudd, Harvey Elliott, skal få sjansen for hjemmelaget.

Avspark mellom de to gigantene er klokka 20.45 onsdag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media