Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å skylde på skia: - Det tar jeg med smørerne

Sundby etter kollapsen.

TUNG DAG: Martin Johnsrud Sundby hadde en overraskende tung dag i Tour de Ski i dag, og tapte omtrent halve forspranget til Petter Northug sammenlangt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TUNG DAG: Martin Johnsrud Sundby hadde en overraskende tung dag i Tour de Ski i dag, og tapte omtrent halve forspranget til Petter Northug sammenlangt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): - En møkkadag på jobben. Akkurat sånne dager som en ikke skal ha om en skal vinne en tour, sier Martin Johnsrud Sundby etter - for en gangs skyld - å ha vist menneskelige takter i skiløypa.

Han ble regelrett fragått på fellesstarten over 15 kilometer i Oberstdorf i dag. I mål var han nesten minuttet bak vinner Aleksej Poltoranin og tapte halve sammenlagtledelsen sin til Petter Northug.

Dårlige ski Det så ut som en kollaps. Det var det ikke.

- Martin hadde ikke helt optimale ski i dag, sier trener Trond Nystad.

Oversatt til godt norsk betyr det at Martin hadde elendige ski.

- Han hadde det, og da nytter det ikke. At han ikke tapte mer viser at han er i form, sier Petter Northug.

Selv er Martin seg selv lik, og vil ikke skylde på skia.

- Nei, den evalueringa tar jeg med støtteapparatet. Jeg slår bare fast at dette var en møkkadag som jeg ikke kan tillate meg å ha i Tour de Ski.

Lungene er bra - Hvordan føltes kroppen?

- Ikke så ille. Lungene har oppført seg bra de siste dagene. Men det ville seg ikke i dag.

- Hva nå?

- Det er bare å legge dette bak seg så fort som mulig og se framover mot neste renn. Det er tre konkurranser igjen og jeg mistet halve forspranget mitt i dag.

- Ingen fare, Martin har full kontroll både på formen og på Tour de Ski, sier Petter Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media