Nekter å slippe Lange

TROMSØ (Dagbladet): -Rune Lange blir i Tromsø. RBK, Brann og Vålerenga kan spare seg bryet. Vi selger oss ikke rett ned i 1. divisjon, slår TIL's sportssjef Tore Rismo fast.


LANGE BLIR: Rune Lange prises så høyt bare en utenlandsk storklubb vil kunne innfri.

Tromsø-ledelsen slår døra igjen - og erklærer alle overgangsryktene rundt spissjuvelen for døde og maktesløse. Flere klubber sikler etter 21-åringen, aller mest RBK, men TIL priser ham så høyt at ingen norske klubber har råd til å kjøpe ham.

-Det skyldes at vi mangler et alternativ til Rune. Da vi solgte Flo, Rushfeldt og Årst, sto arvtakerne klare. Slik er det ikke i år. Derfor er det sportslig sjølmord å selge Rune, sier Rismo til Dagbladet.

Bedre enn Flo?
Men også andre grunner taler for at Lange blir. TIL behøver ikke pengene i år, klubben har kroner på bok etter tidligere salg. Også framtidige ambisjoner er knyttet til unggutten. Dessuten er den jordnære gutten ikke fremmed for å bli i fødebyen, dersom årslønna justeres opp fra beskjedne 250 000 kroner.

-Jeg forstår godt at RBK gjerne vil ha Rune. Han er det desidert beste spiss-alternativet i Norge. Han er på et høyere nivå enn hva Tore Andre og Sigurd var på samme alder, sier Rismo om råsterke Lange, som har lagd 24 mål på 35 eliteseriekamper.

Ikke fengsel

Men TIL holder likevel døra såvidt på gløtt for et salg, av hensyn til spillerne. De skal vite at det å spille for TIL ikke er en «fengselskontrakt». Men i Langes tilfelle betyr det at flere titalls millioner må legges på bordet. Slike summmer kan bare en utenlandsk storklubb innfri, mener TIL-ledelsen.