Nekter å slippe LSK-Zane

Clayton Zane er tatt ut til å spille kampene mot New Zealand 20. og 24. juni. Dermed ser det ut som det blir Australia og ikke Lillestrøm for Zane ut måneden.

Da daglig leder Bjarne Sognnæs kom på jobb i morges, lå faksen der som fortalte at Australia vil ha med Zane i landskampene mot New Zealand. Lillestrøm vil ha Zane hjem til kampen mot Rosenborg på lørdag og mener de har retten på sin side fordi Australia ikke har overholdt 14-dagers fristen med å melde fra.

- Vi har tatt kontakt med Norges Fotballforbund for å se hvordan vi kan forfølge saken. Men hvis FIFA er enig med Australias fortolkning av regelen, møter vi veggen, sier Sognnæs til Dagbladet.no.

Sognnæs var i kontakt med den australske landslagsledelsen igjen i formiddag.

- De beklaget at det hadde blitt så vanskelig med kommunikasjonen, sier Sognnæs.

Det er foreløpig usikkert om Leeds-duoen Harry Kewell og Mark Viduka hentes inn. Skjer det, kunne det talt til Lillestrøms fordel, trodde mange. Men nå er det klart at Zane uansett blir tatt ut.

- Vi fikk beskjed om at Clayton er tatt ut, mer vet jeg ikke. Men det som er klart er at Clayton har gjort et meget bra inntrykk, sier Sognnæs.

Om Viduka/Kewell, sier landslagssjef Frank Farina:

- Jeg tar ut en tropp onsdag eller torsdag. Det er en del usikkerhet rundt disse to, og det er ikke fordi de ikke ønsker å spille.

At Premier League-sesongen ble avsluttet for en måned siden, taler mot Leeds-spissene.

- De har ikke trent på fire uker. De guttene jeg har her nå er mentalt og fysisk innstilt, sier Farina.

Dessuten viste Australia i Konfederation Cup at de klarte seg godt uten Kewell og Viduka. Der slo Australia både Frankrike og Brasil. Zane var blant spillerne som overbeviste i Konfederation Cup.

- Lagånden er tilbake der det var på 80-tallet. Det vanskeligste er ikke hvem jeg skal ta inn i en tropp, men hvem jeg skal vrake, sier Farina.

Nå er det i hvert fall klart at Zane er blant de han vil beholde.

BLIR DOWN UNDER: Clayton Zane imponerte i Konfederation Cup - her er han i duell med Frankrikes Frank Leboeuf. Nå er Zane tatt ut til VM-kvalifiseringskamper i slutten av juni. Foto: SCANPIX/AP