IKKE JULESTEMNING: Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk har ikke noe perlevenneforhold utenfor løypa, heller. På pressekonferansen etter løpet i dag var det imidlertid journalister som irriterte den polske jenta.Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
IKKE JULESTEMNING: Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk har ikke noe perlevenneforhold utenfor løypa, heller. På pressekonferansen etter løpet i dag var det imidlertid journalister som irriterte den polske jenta.Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Nekter å snakke om astmamedisin

Først fikk Justyna Kowalczyk bank av Marit Bjørgen. Så ble hun sur av Dagbladets spørsmål.

TOBLACH (Dagbladet): Hun vant de tre første etappene i Tour de Ski. Nå går det vesentlig tyngre for polske Justyna Kowalczyk.

Nyttårsdagen fikk hun stryk av Marit Bjørgen på 10 km fellesstart med skibytte i Oberstdorf. I dag ble det smekk igjen — denne gangen i favorittstilarten, klassisk.

Bjørgen vant det 3,3 km lange løpet med 3,9 sekunder og knep også inn fem bonussekunder. Dermed leder Kowalczyk nå bare med 17,7 sekunder i sammendraget.

På pressekonferansen etterpå spurte Dagbladet om hun nå har testet ut astmamedisinen Symbicort — medisinen Kowalczyk har kritisert Bjørgen for å bruke, som man ikke lenger dispensasjon fra dopingreglene for å benytte.

- Ikke ditt problem
Da ble den polske jenta stram i maska.

- That?s not your problem, var det klare svaret.

Eller på godt norsk:

- Det er ikke ditt problem.

Kowalczyk har sagt til polske medier at hun ville vurdere å prøve den.

Men norske journalister snakker den polske jenta rett og slett ikke med, med mindre hun altså må i forbindelse med pressekonferanser.

Bekrefter vonde bein
På pressekonferansen etter dagens løp kunne Kowalczyk også bekreftet at hun sliter med beina.

- Men jeg håper å kunne fullføre Tour de Ski. Det er ikke vondt under løpene, sier hun.

Om Bjørgen har en fordel de to neste dagene, med to løp i fristil, vil hun heller ikke svare på.

- Jeg tenker bare på å hvile i kveld. Jeg tenker ikke på løpene i morgen og dagen etter der, fastslår Kowalczyk.

- Mitt beste løp
Akkurat det har hun til felles med Bjørgen — som i går bekreftet at hun egentlig ikke har noe forhold til sin erkerival i det hele tatt.

- Jeg tar en dag av gangen. Men det betydde mye mentalt å få til et sånt løp. Mitt beste løp i Touren så langt, sier Bjørgen.