Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å snakke om krise

På samme tid i fjor hadde Norge vunnet seks verdenscuprenn. På 12 renn hittil i vinter er beholdningen to andreplasser til Roar Ljøkelsøy i Harrachov og Oberstdorf. Likevel nekter hopperne å snakke om krise.

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): -  Om fem uker er vi klare til å kjempe om VM-gull i Oberstdorf. Vi skal gjøre alt som er nødvendig for å komme tilbake, og har potensial i laget til å innfri målsettingen om tre VM-medaljer, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

-  Ingen krise

Seks meter og 14,3 poeng skilte Roar Ljøkelsøy fra den østerrikske seierherren Martin Höllwarth i gårsdagens hoppukeavslutning.

-  Det er ingen krise selv om vi fortsatt har til gode å vinne. Selv gir jeg meg ikke før jeg er tilbake på toppen. Det er også da pengene kommer, sier Roar Ljøkelsøy etter sjetteplassen både i rennet i går og sammenlagt.

-  Vi må bare kjøre på videre. Endringene framover blir på detaljnivå. Vi er nede i en bølgedal, men har på ingen måte noen krisesituasjon. Er vi tålmodige, kommer resultatene. Det kan bli i Willingen til helga, eller i VM, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Trening framfor renn

Sist vinter gikk alt Norges vei. 13 seirer på 22 verdenscuprenn forteller alt om uttellingen.

-  I fjor fikk vi i overkant. I vinter betaler vi tilbake. Sakte, men sikkert er vi i ferd med å kjempe oss tilbake i toppen. Nøkkelen framover blir trening framfor konkurranser. Kanskje dropper vi verdenscuprenn for å finne tilbake den gode følelsen, sier Mika Kojonkoski.

 I SKYGGEN AV AHONEN: Roar Ljøkelsøy titter opp på premieutdelinga. Hvor suverene Janne Ahonen står på den øverste plassen. Dit vil også Ljøkelsøy i løpet av sesongen. Foto: Daniel Sannum Lauten
I SKYGGEN AV AHONEN: Roar Ljøkelsøy titter opp på premieutdelinga. Hvor suverene Janne Ahonen står på den øverste plassen. Dit vil også Ljøkelsøy i løpet av sesongen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Roar Ljøkelsøy er ikke innstilt på å kutte ut verdenscuprenn.

-  Jeg vant begge rennene i Sapporo sist vinter, og vil gjerne tilbake. Får jeg det som jeg vil, blir jeg med på alt. Jeg dro til hoppuka for å vinne, og reiste fra Bischofshofen som sjettemann. Det er ikke bra nok, sier Ljøkelsøy.

Sammen med Sigurd Pettersen (nummer ni), Daniel Forfang (15), Henning Stensrud (17) og Tommy Ingebrigtsen (46) reiser han videre til helgas v-cuprenn i tyske Willingen. Lars Bystøl (nummer 26) og Morten Solem (42) reiser hjem for å trene.

-  Jeg trenger noen kvalitetshopp å bygge videre på, og reiser til Lillehammer. 15. og 16. januar skal jeg være i knallform under skiflygingen i Kulm, sier Bystøl.

-  Åtte VM-aktuelle

VM-laget tas ut etter rennene i Sapporo 5. og 6. februar.

-  Selv om det er fire VM-hopprenn i Oberstdorf, reiser vi med bare fem mann. Åtte løpere er aktuelle: Ljøkelsøy (sikker), Pettersen, Forfang, Stensrud, Bystøl, Ingebrigtsen, Solem og Romøren, sier Mika Kojonkoski.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media