SIKKER PÅ SEIER: Zlatan Ibrahimovic er overbevist om at de klarer å slå ut Inter i Champions League-semifinalen, tross 3-1-tapet fra Milano. Foto: AP
SIKKER PÅ SEIER: Zlatan Ibrahimovic er overbevist om at de klarer å slå ut Inter i Champions League-semifinalen, tross 3-1-tapet fra Milano. Foto: APVis mer

Nekter å snakke om taperutspillet til Mourinho

Men Zlatan er sikker på finaleplass.

|||(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic reiste fra Inter til Barcelona for å vinne Champions League.

I morgen kveld kan den drømmen bli knust av nettopp italienerne, som leder 3-1 fra den første semifinalen.

Ordkrigen startet allerede minutter etter at kampen i Milano var over, da Inter-trener José Mourinho karakteriserte Barcelona-spillerne som dårlige tapere.

Bryr seg ikkeIbrahimovic har i forkant av returoppgjøret gjort et stort intervju med den spanske avisa El Mundo Deportivo, hvor han snakker om mye - men ikke om gamletreneren.

Han vil ikke svare på kritikken til Mourinho.

- Har du lest det i avisa? Det interesserer meg ikke. Jeg prater bare om det som interesserer meg. Hva Mourinho sier bryr jeg meg ikke om, sier Zlatan ifølge Expressen.

Svensken mener Inter er et helt annet lag nå enn da han spilte i den italienske motebyen.

- De har fire-fem nye spillere som gjør laget mer komplett, så jeg vet ikke om jeg kan si så mye om dem. Sjefen (Barcelona-trener Pep Guardiola) har folk rundt seg som har full kontroll, men hvis han spør meg om noe kommer jeg til å si min mening, sier Zlatan.

- Synd og skamEtter å ha feid motstanderne av banen på vei til semifinalen, fikk katalanerne det svært tungt mot Nerazzurri. Mourinho likte dårlig oppførselen til spanjolene etter kampen.

TUNGT GJENSYN: Det ble et surt gjensyn med Milano for Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE
TUNGT GJENSYN: Det ble et surt gjensyn med Milano for Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE Vis mer

- Det er synd og skam. For et år siden gråt Chelsea over dommerens innsats, mens Barcelona lo. De lo fordi han (dommer Tom Henning Øvrebø) nektet «mine Chelsea-gutter» deres rettmessige finaleplass, sa han ifølge BBC.

I et tv-intervju med RAI Sport etter kampen, gjengitt av ESPN, beskyldte Mourinho Barcelona for å ha korttidsminne.

- Jeg ønsker å si noe om Barcelona-spillerne, som bør opptre som mestere også når de taper. De burde innrømme at Inter var bedre. I stedet angrep de dommeren i tunnelen, men har de allerede glemt Øvrebø fra i fjor? De har ikke spesielt god hukommelse, mente Mourinho.

Tenker mindre nåIbrahimovic ble sparket i leggen av Walter Samuel tidlig i førstekampen, og ble byttet ut etter en time. I løpet av den «løp» han drøyt seks kilometer - bare 400 meter mer enn keeper Victor Valdes.

Han forteller at han ikke er helt fornøyd med debutsesongen i Spania, men han synes det går bedre nå enn i starten - selv om han åpnet med å score mye mål.

- Rollen min er veldig annerledes enn i Inter. Der hadde jeg total frihet til å bevege meg som jeg ville. Her har treneren en annen taktikk. Jeg tenkte mye på dette for en drøy måned siden, i en periode hvor jeg var litt forvirret og ikke beveget meg så mye på banen. Til slutt bestemte jeg meg for å ikke tenke så mye og da spilte jeg bedre. Det var synd jeg ble skadd da, sier Zlatan ifølge Aftonbladet.

- Etter ti måneder begynner jeg å kjenne de andre spillerne bedre - ikke bare på banen, men også utenfor.

Tross utgangspunktet er den selvsikre svensken i intervjuet med El Mundo Deportivo skråsikker på at de vil slå ut inter.

- Jeg er overbevist om at vi kommer til finalen, sier Zlatan.

TAUS OM EKS-SJEFEN: Zlatan Ibrahimovic vil ikke snakke om José Mourinho. Foto: Kevork Djansezian/Chelsea FC/AFP
TAUS OM EKS-SJEFEN: Zlatan Ibrahimovic vil ikke snakke om José Mourinho. Foto: Kevork Djansezian/Chelsea FC/AFP Vis mer