Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spillerne ut mot Leif Gunnar Smerud

Nekter å spille for Norge: - Trist

Flere landslagsprofiler ønsker ikke lenger å representere Norges U21-lag. Grunnen til dette skal være landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

SPILLER IKKE FOR U21: U-21 mellom Norge og Nederland på Marienlyst stadion. Fra venstre: Ulrik Fredriksen, Emil Bohinen, Leo Skiri Østigård, Kristoffer Klaesson, Tord Salte, Birk Risa, Fredrik Bjørkan, Håkon Evjen, Ola Brynhildsen, Tobias Heintz og Hugo Vetlesen. Det er kun Heintz som er avbildet som er en av de tre. I tillegg ønsker ikke Rafik Zekhnini og Dennis Johnsen å spille under Smerud. Foto: NTB/Scanpix
SPILLER IKKE FOR U21: U-21 mellom Norge og Nederland på Marienlyst stadion. Fra venstre: Ulrik Fredriksen, Emil Bohinen, Leo Skiri Østigård, Kristoffer Klaesson, Tord Salte, Birk Risa, Fredrik Bjørkan, Håkon Evjen, Ola Brynhildsen, Tobias Heintz og Hugo Vetlesen. Det er kun Heintz som er avbildet som er en av de tre. I tillegg ønsker ikke Rafik Zekhnini og Dennis Johnsen å spille under Smerud. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Utenlandsprofilene Tobias Heintz, Rafik Zekhnini og Dennis Johnsen nekter å spille for Leif Gunnar Smerud og det norske U21-landslaget.

Det melder TV 2 tirsdag ettermiddag.

BOIKOTTER NORGE: Dennis Johnsen er en av de tre som ikke vil være aktuelle for U21-landslaget framover. Foto: NTB/Scanpix
BOIKOTTER NORGE: Dennis Johnsen er en av de tre som ikke vil være aktuelle for U21-landslaget framover. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

De skal etter det TV 2 erfarer være så misfornøyd med landslagssjefens spillestil og innganger til kamper, at de under forrige samling sendte av gårde en mail til NFF om at de ikke ønsker å spille for U21-landslaget så lenge Smerud er sjef.

Det hele skal ha blitt trigget av at de tre spillerne i plenum ble beskyldt for å jobbe mot treneren under forrige samling.

SE TV: Det amerikanske fotballandslaget blir heftig diskutert etter måten de feiret VM-gullet på. Her kan du se feiringa. Reporter: Emilie Rydning. Bilder med tillatelse: NRK. LES HELE SAKEN HER: https://www.dagbladet.no/sport/far-refs-etter-dette/71379795 Vis mer

- Problemer med å etterleve krav

Landslagssjefen bekrefter overfor TV 2 at innholdet i mailen omhandler misnøye. Det skal over lengre tid ha bygd seg opp misnøye innad i gruppa.

Dette skal gå på Smeruds tilnærming i kamper, kvalitet på treninger og at spillere brukes ute av posisjon.

- Dette er spillere som over tid har hatt problemer med å etterleve de krav og forventninger som stilles til landslagsspillere. Vi har strukket oss så langt vi kan for å få de involverte til å forstå hva som forventes uten å lykke, skriver Smerud i en mail til TV 2.

Han skriver også at det er hans oppgave å utfordre spillerne på deres profesjonalitet. De tre spillerne kommer ikke til å bli tatt ut ved neste samling.

SINT HAALAND: To scoringer og toppscorer i Champions League, allikevel var Braut Haaland alt annet enn fornøyd etter kampen. Video: Viasat Vis mer

- Skal være gjevt

Dagbladet har tirsdag vært i kontakt med NRK-ekspert Carl-Erik Torp. Han hadde ikke satt seg grundig nok inn i saken til å uttale seg spesifikt, men opplever det som synd at norske profiler velger å ikke ville representere landet sitt.

- Det skal være gjevt å spille med flagget på brystet. Når spillere ikke opplever det som gjevt, er det synd. Det er trist at det blir sånn, uten at jeg vil spekulere i det som ligger bak, sier Carl-Erik Torp til Dagbladet.

- Det er synd for spillerne, for de setter seg selv i en litt dum situasjon, fortsetter Torp.

Den tidligere fotballspilleren sier videre at det kan være mange grunner til at situasjonen har blitt uholdbar innad i U21-landslaget, uten at han vil spekulere mer rundt saken.

- Følte oss «stygge»

I et intervju med VG hevder Zekhnini at Smeruds lederstil er under enhver kritikk. Han drar blant annet fram en episode som skjedde på flyplassen under forrige samling.

- Vi får beskjed om å sette oss ned på flyplassen. Smerud sier det er to lag her, ikke ett, og at det er splittelse i gruppen. Vi skjønner ingenting, det er alltid grupper i et lag, og du henger med dine beste kompiser, men snakker med alle. Da ble det masse diskusjoner på en flyplass, vi er trøtte og slitne og har en viktig kamp foran oss. Da følte vi oss litt «stygge», og spurte resten, men ingen på laget sa at de følte det sånn, sier Zekhnini til VG.

- Jeg følte det var nok denne gangen (sist samling). Så lenge Smerud er coach, er jeg utilgjengelig for landslaget, sier Twente-spilleren videre til VG.

Saken fortsetter under bildet.

IKKE MED VIDERE: Rafik Zekhnini. Foto: NTB/Scanpix
IKKE MED VIDERE: Rafik Zekhnini. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Et problem over en lengre periode

Direktør i elitefotball, Lise Klaveness, skriver dette i en mail til TV 2 tirsdag:

- Gjennom en lengre periode har Leif Gunnar Smerud holdt undertegnede orientert om at disse spillerne over tid har hatt utfordringer med å etterleve de kravene og forventningene som stilles til landslagsspillere. Han har beskrevet teamets prosesser og forsøk på å håndtere dette underveis. Allerede 18. oktober fikk jeg melding om at spillerne ikke kom til å være aktuelle for å bli tatt ut i kommende U21-tropp, og vår plan var å informere spillerne i tid før uttaket om dette.

Dagbladet har vært i kontakt både med Lise Klaveness og landslagssjef Leif Gunnar Smerud. Ingen av dem ønsker å gi noen ytterligere kommentar.

Neste landslagssamling for U21-gutta er om to uker. Da venter Malta og Portugal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media