Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Nekter å spille for tomme tribuner

NBA-lagene har fått beskjed om å forberede seg til kamper uten tilskuere på grunn av koronaviruset. Superstjernen LeBron James er helt uenig.

IKKE UTEN FANS: Los Angeles Lakers' LeBron James sier det er uaktuelt for ham å spille kamper uten tilskuere i NBA. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports/NTB Scanpix
IKKE UTEN FANS: Los Angeles Lakers' LeBron James sier det er uaktuelt for ham å spille kamper uten tilskuere i NBA. Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports/NTB Scanpix Vis mer

Ligaledelsen ba lagene om å legge planer dersom virusutbruddet skulle kreve tomme arenaer også i USA.

Blant annet skal spillere ha fått beskjed fra ligaen om å unngå å håndhilse på fans og ikke ta på penner, baller eller trøyer for å signere dem, skriver ESPN.

NBA har også gitt lagene beskjed om å forberede seg på å spille kamper uten fans og forberede seg på hvilke personell som er essensielle for hver kamp.

Etter at Los Angeles Lakers slo Milwaukee Bucks i en toppkamp i NBA natt til lørdag, ble superstjernen Lebron James spurt om foretakene. Han mener det er uaktuelt å spille kamper for tomme tribuner.

- Det er umulig. Jeg spiller ikke dersom jeg kommer til en hall uten fans. Jeg har aldri spilt i en tom arena, sa James på spørsmålet.

Flere fotballkamper og idrettsarrangement i Europa har nå blitt spilt for tomme tribuner, men det kommer ikke til å skje i NBA, mener James.

- Dette er ikke Europa, la James til og refererte til at det er tatt grep i europeisk idrett med tomme tribuner og innstilte kamper og konkurranser.

- Jeg spiller for lagkameratene mine og fansen. Det er alt dette handler om.

Hele Norges coronakart