Nekter å spille mot Norge i EM

Sinisa Mihajlovic vil ikke spille for Jugoslavia i EM dersom det ikke blir offisielt avvist at han har meldt seg inn i partiet til president Slobodan Milosevic. Norge møter jugoslavene i Liege 18. juni.

Den elegante midtstopperen protesterer mot en nyhetsmelding fra statskontrollert serbisk TV, som hevdet at han har blitt partikollega med Milosevic i det serbiske sosialistpartiet.

TV-reportasjen viste bilder av Mihajlovic der han undertegnet et dokument.

- Jeg har bare skrevet under for å bli Jugoslavias sportsambassadør. Jeg er ikke partimedlem og jeg er ikke en Milosevic-tilhenger, sier Lazio-spilleren til det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Mihajlovic er en av nøkkelspillerne i Vujadin Boskov's tropp til EM. Men han nekter å spille mer for hjemlandet dersom det jugoslaviske sportsdepartementet ikke avkrefter påstandene.

- De har frist til lørdag. Hvis det ikke oppklares at jeg ikke er partimedlem, kommer jeg til å rive i stykker passet og slutte på landslaget, sier 29-åringen.

Mihajlovic er en av de beste frisparkspesialistene i italiensk Serie A. Under Kosovo-krigen protesterte han aktivt mot NATOs bombing av hjemlandet.

  • EMs gruppe C: Spania, Norge, Jugoslavia og Slovenia.