Nekter å spille serieåpningen

Tollnes vil ikke slåss om tabellpoeng så lenge klubbkamerat Geir André Fredriksen (24) kjemper for livet på Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Om to dager skal det egentlig være sesongstart på hjemmebane mot Mercantile.

- Vi spiller ikke hvis situasjonen er som nå. Så lenge tilstanden er uviss for Geir André er det meningsløst å gå på banen og kjempe om ballen. Det er hele klubben enige om, både spillere og ledere, sier daglig leder i Tollnes, Terje Bordi, til Dagbladet.

Han er som resten av klubben sterkt preget etter at 24 år gamle Geir André Fredriksen fikk hjerteattakk og falt om under en treningskamp mot Lørenskog mandag.

Håp

24-åringen kjemper for livet på Rikshospitalet. Bordi er i jevnlig kontakt med foreldre som sitter ved sønnens sykeseng. I går ettermiddag pustet han delvis ved egen hjelp.

- Guttens mor mente at hun kunne se bevegelse i øynene. Vi får håpe det beste! sier Bordi.

Det har knapt gått et minutt de siste dagene uten at han har fått henvendelser, spørsmål eller sympatierklæringer i en vanskelig situasjon for alle.

Tar straffen

Han har vært i muntlig kontakt med Norges Fotballforbund og fått beskjed om at laget må stille til årets første kamp mot Mercantile lørdag slik situasjonen nå er.

- Det er ikke aktuelt. Vi tenker ikke på hva det kan medføre av tap av poeng eller sanksjoner mot klubben. Det er ikke viktig nå. Det som betyr noe er tilstanden til Geir Andre, sier Bordi.

Klubben sender nå en skriftlig søknad om å få utsatt kampen. Signalene så langt lover ikke bra.

Snudd

Den dramatiske hendelsen har snudd opp ned på livet i Tollnes fotballklubb. I går ble det innkjøpt en hjertestarter som skal være med på alle kamper. Styremedlem og Tollnes-veteran Per Thingstad sier det slik:

- Vi får håpe apparatet blir stående og støve ned. Det som skjedde er en tankevekker for alle. Plutselig ble fotball noe langt annet enn kamp om en ball. Livet er skjørt - og like usikkert som utfallet av en fotballkamp, sier veteranen.

KJEMPER: Her er Geir André Fredriksen i storform på banen. Nå kjemper han for livet på Rikshospitalet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer