Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter å sponse trenerlønninger

Alpinkomiteens leder mener toppalpinistene bør betale deler av lønna til alpintrenerne. - De bør skamme seg over å foreslå noe sånt. Forbundet må skaffe pengene selv, sier løpernes tillitsmann, Finn Christian Jagge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er alpinkomiteens leder, Kurt Gaustad, som har fått alpinistene til å rase.

Løperne skjønner trenernes misnøye med lønnsforholdene i Norges Skiforbund. Men de mener at de bidrar nok allerede.

- Inkompetente

- Det er på at tide Skiforbundet blir mer profesjonelt. Alpinkomitéen bør nedlegges, sier Lasse Kjus om Gaustads forslag.

Finn Christian Jagge mener Norges Skiforbund må ordne mer penger i kassa på egen hånd.

- Forbundet gjør mange rare ting for å skaffe penger. Det er høl i hue' å foreslå noe sånt. Det er feil å tyne de som allerede skaffer Skiforbundet gode sponsorinntekter. Hvis forbundet ikke klarer å skaffe nok penger etter en sesong som dette, er de rett og slett inkompetente. Det kan du gjerne skrive, sier Finn Christian Jagge til Dagbladet.

I dag betaler ikke alpinistene penger direkte til Norges Skiforbund.

- Vårt bidrag er å skaffe gode resultater som Skiforbundet kan selge til sponsorene. Vi er forpliktet til å stille opp for sponsorene, og vi gjør det oftere enn før. Det bør være bidrag godt nok, mener «Finken».

- Vanskelig sak

Spørsmålet om alpinistene bør betale for sin egen verdencup-moro er et betent tema i miljøet. For tre år siden foreslo forbundet det samme. Skipresident Jan Jensen kalte det «utgifter til inntekts ervervelse». Men løperne protesterte, og NSF la forslaget på is.

- Skiforbundets forslag for tre år siden betød at de beste løperne skulle betale opptil 700 000 kroner hvert år. Det er like mye som forbundet satser på de samme løperne - og da er det jo ikke noe poeng å være med på et landslag, sier «Finken».

Nå er spørsmålet aktuelt igjen.

- Dette er en vanskelig sak, innrømmer alpinkomitéleder Kurt Gaustad.

Men han tror Skiforbundet vil innføre løperkontrakter i løpet av et par år.

Finn Christian Jagge mener slike kontrakter ikke bør gjelde dagens stjerner.

- Hvis de skal ha kontrakter, bør det gjelde nye løpere som gir forbundet store utgifter før de begynner å prestere, og som forplikter seg til å betale tilbake noe når de begynner å tjene penger på skikarrieren sin. Men strengt tatt bør Norges Skiforbund klare å skaffe seg inntekter nok ved å selge resultatene og navnene våre til sponsorer.

  • I 94/95-sesongen, rett etter at Norges Skiforbund gikk over ende økonomisk, betalte alpinistene en del av verdenscup-satsingen av egne lommer.

LEI AV Å DELE: Alpinmillionærene vil ikke betale trenerne.