Nekter å svare på hvor lenge han trener RBK

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Nils Arne Eggen (59) er enig med Rosenborg om en ny kontrakt. Men avtalen som signeres i løpet av uka er uklar på ett punkt: Hvor lenge RBK-sjefen fortsetter som trener.

Og i Rosenborg er ikke det noe punkt å mase med.

Nils Arne Eggen er RBK-trener så lenge Nils Arne Eggen ønsker å være det.

- Om vi skriver toårskontrakt og han ønsker å være trener et tredje år, ja, så er det greit. Skriver vi tre år og han ønsker å gi seg etter to år, ja, så er også det greit. Akkurat dette punktet er vi energisk avventende til, sier RBK-formann Knut Skoglund til Dagbladet.

  • I tillegg til trenerspørsmålet vil den nye kontrakten inneholde en avtale om hva Eggen skal gjøre etter at han gir seg som trener.

- Avtalen tegnes på papiret, og signeres vel i løpet av uka, sier Skoglund.

Usikker

Eggen virket oppriktig usikker på hvor lenge han fortsetter som trener da vi pratet med ham på brakka fredag ettermniddag.

- Asså, jeg blir jo 60 år til høsten, og jeg kan jo sikkert fortsette i 30 år til. Men jeg må tenke litt på kona også. Hun har holdt ut lenge, og levd med meg og fotballen i 40 år. Jobben er krevende, og jeg er nødt til å føle at jeg har den samme indre drivkraften til å holde oppe engasjementet, sier Eggen.

Sportsdirektør Rune Bratseth har også inntrykk av at Eggen er usikker på hvor lenge han fortsetter.

- Ja, det er nok korrekt. Men det er jo helt opp til ham selv hvor lenge han fortsetter. Men det er mulig at han tenker ett år av gangen, sier Bratseth til Dagbladet.

Til evig tid

Både for Eggen og Rosenborg er det viktig at Nils Arne er sikret en framtid i klubben den dagen han ikke er trener lenger. Det som skjer i Manchester United, der Alex Ferguson er i ferd med å bli støtt ut i kulda, kommer aldri å til å skje på Lerkendal.

- Nei, meg kommer de aldri til å bli kvitt, ler han.

Rosenborg vil ha Eggen, om ikke til evig tid, så iallefall til den dagen han ikke har mer å gi.

- Nils kan holde to foredrag om dagen. Tenk for en ressurs det vil representere for klubben. Den avtalen vi signerer komme også til å si noe om hva Nils skal gjøre når han gir seg, sier Skoglund.

- Så lenge Eggen selv bestemmer lengden på kontrakten, betyr det at han selv bestemmer størrelsen på lønnsslippen også?

- Jeg skal si deg en ting: Jeg tror Nils Arne Eggen er Norges billigste trener.

<B>HOLDER KJEFT:</B> Nils Arne Eggen vil ikke si hvor lenge han planlegger å trene RBK.