Nekter å tape taktisk

Norge kan gjøre veien til EM-gullet enklere ved å tape mot Ungarn i kveld. Men Marit Breivik nekter å sende jentene på banen for å tape med vilje.

FARUM (Dagbladet): Hvis Norge taper stort mot Ungarn i kveld kan det nemlig være nok til å sende Russland ut av EM før sluttspillet.

Norge er i semifinalen uansett - bare ikke jentene taper med mer enn sju mål i kveld.

Russerne slo Ungarn med hele ti mål (39- 29) tirsdag, og har hevet seg mange hakk siden de tapte med åtte mål mot Norge sist lørdag. Slik er Russland trolig også en sterkere motstander enn Ungarn i en eventuell EM-finale. (Lagene vil ikke møte hverandre i semifinalen.)

Russland banker Slovenia i dag, og følger Norge til semifinalene om Ungarn ikke slår Norge.

Håndballprofessor Frode Kyvåg anbefalte landslagssjef Marit Breivik på TV2 tirsdag kveld om å ta det med ro og spille med et dårligere mannskap mot Ungarn, hvis hun vil unngå Russland i sluttspillet. Men sjefen avfeier det som totalt uaktuelt å spekulere i å legge seg mot Ungarn i kveld.

- Det får stå for Kyvågs regning. Jeg tenker ikke slik. Vi går aldri på en bane for å tape med vilje. Det er unfair play og ikke et tema, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Advarsel

Hun advarer alle - også sine egne spillere - mot å tro at kveldens oppgjør mot Ungarn er uten verdi.

- Vi skal benytte anledningen til å trene og spille på ting vi kan bli bedre på. Og du kan være trygg på at det eneste som står i hodet mitt er å vinne, forsikrer Marit Breivik.

- Men er du ikke enig i at det kan være lurt å tenke litt taktisk på hvem dere ønsker å ta med dere videre inn i semifinalene?

- Nei. Jeg har aldri gått på banen for å tape med vilje, og jeg kommer aldri til å spekulere en millimeter på det. Vi kan ikke la oss styre av andre.

OL-tabben

Breivik minner blant annet om hva som skjedde i Sydney-OL. Da satt de norske jentene på tribunen og så Danmark slå Korea i den ene semifinalen, før de selv bare skulle kjøre over Ungarn i sin egen semifinale.

Og Norge tapte...

Men Ungarn framstår her i EM som et mye svakere lag enn det som slo Norge i semifinalen i Sydney-OL.

- Før semifinalen i OL sa jentene: «Danmark blir motstander i finalen.» Hvis man glemmer å gjøre jobben så taper man. Sånt nytter ikke. Vi må alltid ha fokus på vårt eget spill, sier Breivik.

Breivik benekter også at hun indirekte vil gjøre jobben enklere for Ungarn ved å hvile flere av de beste spillerne i kveld. De kunne hatt godt av den ekstra hvilen.

- Vi disponerer mannskapet fornuftig, og det er ingen som er slitne nå. Uansett har vi også hviledag fredag, sier Breivik.

Enkel seier

Det var også fokus i går. Men Norge kunne slått Slovenia med langt mer enn ti mål om de ville. I perioder klabbet det norske spillet veldig, uten at Breivik foretok seg bytter. Hun ville stresse spillerne bevisst.

- De som sleit skulle stresses litt. Og jeg fikk som svar at ingen flykter. Det er jeg fornøyd med, sier Marit Breivik.

VIKTIG: Katja Nyberg framsto i går som en av landslagets viktigste spillere.