Nekter å tape

LSK-spissen Arild Sundgot (25) har aldri lagd så mye mål som denne vinteren. I går reddet han laget med to scoringer på fire minutter.

ÅRÅSEN (Dagbladet): - Vi nekter å tape, sier LSKs kaptein, Magnus Powell.

Og i går var det først og fremst Arild Sundgots fortjeneste.

- I fjor var jeg plaget av lyskestrekk i flere måneder, spilte bare 16 seriekamper og lagde åtte mål. I vinter har jeg trent bra, holdt meg skadefri og scoret 15 ganger. Jeg har aldri lagd så mye mål før, og føler det som en lettelse å være skadefri, sier Arild Sundgot til Dagbladet.

To mål på fire minutter snudde 0- 2 til 2- 2 på Åråsen.

- Etter en dårlig førsteomgang løftet vi oss etter pause. Da spilte vi bra fotball i perioder. Opphentingen viser at det bor mye i dette laget, sier Sundgot.

Slager

Sammen med spisskollegaen Magnus Powell kan han bli en slager denne sesongen.

- Tida får vise hvor gode vi egentlig er. Framgangen min skyldes bedre treningsgrunnlag enn før. Nå gjelder det å fortsette i samme stilen. Starten er i hvert fall bra, både for laget og egen del, sier Arild Sundgot.

Omdiskutert

Vålerenga tok kommandoen i kampen, og ledet 0- 1 på et omdiskutert straffespark som Per Egil Swift satte sikkert i mål. LSK-spilleren Robert Koren dekket ansiktet med handa, og ble truffet av ballen. Dommer Brage Sandmoen nølte ikke med å blåse straffe, og fikk gjennomgå verbalt av Kanarifansen.

- Det var en feil dommeravgjørelse. Jeg så ikke ballen, og hadde armen oppe for å beskytte ansiktet, sier Robert Koren etter kampen.

0- 2-målet var det derimot ingen tvil om. Ardian Gashi fyrte løs fra drøyt 20 meter, og ballen føk som et prosjektil opp i krysset.

- Det var et skikkelig drømmetreff, bare synd at jeg brukte det opp i en treningskamp. Men jeg har mer på lager, sier Gashi - som har tegnet femårskontrakt med Vålerenga. Spillende trener Kjetil Rekdal spilte ikke i går, det samme gjalt Erik Hagen og Morten Berre.

- Når vi leder 0- 2, er det ikke greit med uavgjort. Mot slutten var vi klønete, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

EFFEKTIV: LSK-spissen Arild Sundgot sikret et uavgjortresultat i generalprøven mot VIF. Vålerengas Tom Henning Hovi (t.v) er på etterskudd.