Nekter å tape

Da de fleste trodde nye Norges overmenn var kommet til Ullevål, valgte Hareides menn å overta showet.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge-Belgia 2-2:

- Første omgang var elendig, andre omgang bra. Det er den korte oppsummeringen.

Slik innledet Åge Hareide pressekonferansen etter kampen mot Belgia i kveld. Han understrekes at det skal fokuseres på det defensive før Italia-kampen.

- Vi må jobbe med forsvaret før vi reiser til Palermo, ellers lager de pasta av oss, sier landslagssjefen.

- Vi bedret oss betraktelig i andre. Da fikk vi brukt Derek mye mer, og fikk vendt spillet mer. Jeg er veldig godt fornøyd med dødballene, der er vi gode, sier Hareide.

- God greie

Nå har Åge Hareide ledet Norge i åtte kamper. Etter seks seire, har det blitt to uavgjorte kamper.

- Det er alltid en god greie å ikke tape, sier han.

Men han ser også bak resultatet i en treningskamp som kveldens.

- Vi skapte mange muligheter mot dem, det er vi fornøyde med. Vi kan ikke glemme det som har brakt oss heder og ære tidligere.

Hareide trekker fram Martin Andresen som sto fram i andre omgang og fikk med seg laget. Også Frode Johnsen blir trukket fram som god.

- Best?

- Jaja, svarer Hareide.

Lavt tak

Åge Hareide avslører også at han hevet stemmen etter den triste norske førsteomgangen.

- Jeg kan ikke avsløre hva jeg sa i pausen. Det er ikke høyt nok under taket her, smiler han.

Hareide varslet offensiv trening på hjemmebane i generalprøven mot Belgia. Han fikk det umiddelbart. Rett fra avspark presset Norge fram corner, og en halvsjanse. Men ikke mål.

Selv om det var Norge som så ut som det farligste laget i starten av kampen.

Advarsler

Men midtveis i omgangen ble det hele snudd på hodet. Belgierne fikk tid og rom, og viste at de er gode til å trille ball. I tillegg skapte balltrillinga sjanser.

Etter 17 minutter opphever Vidar Riseth offsiden og Thomas Buffel får slått knallhardt inn foran mål. Claus Lundekvam er millimetre unna å sette ballen i eget mål.

Etter 20 minutter spilles Roberto Bisconti nydelig gjennom med en kvikk vegg. Skuddet er på vei mot krysset, men Thomas Myhre viser hva han er god for.

Belgierne skal ha for at de advarte i hvert fall.

Passivt

For da Bart Goor snurret rundt med Hassan El Fakiri og Jan Derek Sørensen på Norges venstrekant etter 25 minutter gjorde de alvor av truslene. Goor ga til Buffel, som først fikk skuddforsøket blokkert, før han i fred og ro fikk ta ned ballen på sekstenmeteren og sette den i mål.

Da så det ut som det var tungt å være norsk landslagsspiller på Ullevål.

Men ikke før publikum så smått hadde begynt å pipe satt første omgangs store spiller Frode Johnsen inn utlikningen. Helt upresset fra sju meter headet han ballen utagbart i krysset etter frispark fra Martin Andresen.

Passivt 2

Knappe to minutter senere var det igjen tid for passive norske forsvarsspillerer å vise seg fram.

Claus Lundekvam tapte hodeduellen mot Mpenza, og Vidar Riseth var ikke med på sikringsjobben. Dermed skled Buffel gjennom og satt enkelt inn sitt andre landslagsmål for kvelden.

Goalgetteren Riseth

Helt hva Åge Hareide sa i pausen er uvisst. Men at det hadde noe med aggressivitet å gjøre er veldig sannsynlig. For det var et helt annet lag som kom på banen i andre omgang.

Plutselig vant Norge duellene over hele banen, og både ballen og beina gikk kjapt i lengderetning.

Selv om det måtte en ny dødball til for å utligne.

Magne Hoseth plukket ut Vidar Riseth på åtte meter, og RBK-stopperen stusset ballen nydelig i hjørnet. 2-2, og da steg stemningen blant de litt mer enn 16 000 på tribunen også.

Fortsatte framover

Men Norge hadde ikke tenkt å gi seg med det. Laget kom helhjertet i angrep, og skapte halvsjanse på halvsjanse. Mens Belgierne ble mer og mer frustrerte.

Og ble belønnet med et par svært fortjente gule kort.

Men innsatsen ble ikke belønnet med flere mål. Og etterhvert som nummeret på antall innbyttere steg, fislet tempoet i kampen ut med 2-2.

Med en fortsatt ubeseiret Åge Hareide ved roret.

FORTSATT UTEN TAP:</B> Norge står fortsatt med null i kolonnen for tap med Åge Hareide som landslagstrener. Her er Sigurd Rushfeldt i duell med Timmy Simons på Ullevaal i kveld.
GOD I ANDRE:</B> Jan Derek Sørensen ble tatt mer i bruk etter pause.
DUELL:</B> Ole Martin Årst header mot mål.
MÅL-FRODE:</B> Frode Johnsen (nummer 9) feirer 1-1-målet sammen med Sigurd Rushfeldt Morten Gamst Pedersen og Claus Lundekvam.
0-1:</B> Thomas Myhre kunne ikke avverge at Belgia tok ledelsen på Ullevaal.