Nekter å tape

Charlie Miller og Brann gjorde Vålerenga til statister i en omgang og ledet 2- 0. Men for 18. gang på rad i obligatorisk kamp klarte VIF å unngå tap.

BERGEN (Dagbladet): Og det kunne se ut som om Brann hadde lært litt av Oslo-laget om hvordan man skal bli litt mer stabile. For Brann stjal resepten som Vålerenga vant så mye på i fjor, nemlig å løpe motstanderne ut av spill. Det holdt likevel ikke helt ut.

Mange mener at Brann og Vålerenga vil bli de tøffeste utfordrerne for Rosenborg i årets eliteserie. I går kveld var Brann best. Men som Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier:

- En fotballkamp varer i 90 minutter. Brann spilte oss ut en halvtime på Brann stadion i august også, men de vant ikke den gangen heller.

Han var stolt av gutta sine i går.

- Ikke skuffet

Litt mer laber stemning i Brann-leiren.

- Det var litt surt at vi ikke klarte tre poeng, men jeg er ikke skuffet over kampen. I første omgang så vi et gnistrende godt spill. Vi spilte akkurat den fotballen vi ønsker å gjøre, og ledet med to mål. Et stykke ut i andre omgang kom Vålerenga med plan B, og da svarte vi kanskje litt for seint. De tok over midtbanen, og vi burde nok ha tatt ut en spiss for å styrke midten, sier Mons Ivar Mjelde.

Ragnvald Soma har ikke gitt opp en finalekamp i Royal League.

- Vi vil gjerne vinne den turneringen, og bør vinne de to neste kampene. Jeg er delvis fornøyd med det vi presterer, men vi klarte ikke å demme opp for dem mot slutten av kampen. De vant midtbanen og annenballene. Det var litt surt å tape to poeng, sier Soma .

- Lever av serien

- De som var ute på banen, har ingenting å skjemmes for. Målet vårt er å spille like godt i 90 minutter. Det tror jeg vi skal ha form til å klare de siste kampene før seriestart. Vi er godt fornøyd med å komme til mellomspillet, og må ikke glemme at vi har den første seriekampen 11. april. Det er serien vi lever av i dette landet. Det må ikke misforståes, vi ønskes også å vinne denne turneringen, sier Mjelde.

Martin Knudsen scoret allerede i kampens fjerde minutt, etter et godt forspill av Dylan Macallister. Etter en halvtimes spill kom det andre målet, et nydelig treff av Charlie Miller. Da var det Raymond Kvisvik som gjorde kelnerjobben. Skotten sendte ballen i det lengste hjørnet, og alt så ut for å gå Branns vei.

- Rundspilt

Utover i 2. omgang tok Vålerenga mer over spillet og skapte flere sjanser. Importen fra svenske AIK, Stefan Ishizaki, traff perfekt på volley i 62. minutt. Utlikningen til 2- 2 kom etter mye klabb og babb foran Brann-målet da det gjensto tre minutter av ordinær tid.

- Ballen falt ned foran meg. Det var bare å stupe den inn, sier målscorer Morten Berre.

Han erkjenner at Brann var det beste laget.

- Vi ble rundspilt i første omgang, men fikk blod på tann etter den første scoringen. Vi var heldige som fikk med oss poeng fra Bergen.

Skader

Begge lag har spillere ute på grunn av skader og sykdom, drøyt tre uker før seriestart.

- Martin Andresen er med på å trene med ball igjen neste uke. Robbie Winters er kommet enda lenger, men jeg ville ikke bruke ham på det harde underlaget i Vestlandshallen. Kaptein Cato Guntveit var ute med rødt kort, og er klar til neste kamp. Der ser ikke så verst ut, sier Mons Ivar Mjelde.

- Vi fikk Daniel Fredheim Holm skadet med en strekk i låret, og risikerer at han blir ute i seks uker. Vi har noen hjemme som ikke er langt unna. Jeg håper vi snart har alle med på treningsfeltet, sier Kjetil Rekdal .

BLINK: Her treffer Charlie Miller perfekt på pasningen fra Raymon Kvisvik, og Brann går fortjent opp til 2- 0. Det holdt ikke til seier.
VI(F) TAPER ALDRI: Jubel for utlikninga til Morten Berre.