Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nekter å tro at jentene er utslitt

Larviks trener Kristjan Halldorsson og Bækkelagets Frode Kyvåg slår fast at deres beste spillere er helt utkjørt. - Vi får ikke trent håndball og driver bare med pleietrening mellom kampene. Dermed får vi ikke utvikle oss videre, sier de to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjefen Marit Breivik forstår ikke denne holdningen. - Jeg nekter å tro at spillerne kan være utslitt allerede etter en drøy måned med serie- og e-cupkamper.

- Det må da være mulig for klubbene å lage et opplegg som ikke sliter ut de sentrale spillerne, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Hun er bekymret for landslagsspillernes formutvikling fram til VM.

- Landslaget ligger på et absolutt minimum med samlingsdøgn foran VM i Tyskland i desember.

- Derfor er vi helt avhengige av at spillerne utvikler seg positivt i klubbene, og i hvert fall ikke møter utslitte til landslagssamlinger, mener Marit Breivik.

Klubbene nekter

Hun peker på følgende fakta:

  • Fram til VM-start er det norske landslaget sammen i bare to uker.
  • I samme perioden er en av medaljekonkurrentene, Tyskland, samlet i seks uker.

- De tyske spillerne ligger på omtrent samme kampantall som norske.

- Saken er at sesongen i Tyskland varer lenger enn i Norge.
- Av en aller annen grunn nekter de norske klubbene å spille like lenge. Det dreier seg om tre- fire uker, hevder Marit Breivik.

Løsning

Det var en stund fare for at Heidi Tjugum (Viborg) og Hege Kr. Kvitsand (GOG Gudme) ikke kunne spille femnasjoners neste uke. Men landslagstreneren har etter forhandlinger med danske klubber og spillere funnet en løsning.

- Heidi Tjugum blir bare borte en dag fra landslaget, for å spille seriekampen for Viborg på tirsdag neste uke.

- Hege Kvitsand blir med fram til lørdag, og uteblir bare fra kampen mot Tyskland søndag 2. november, forteller Breivik til Dagbladet.

Hele Norges coronakart