PÅ VEI HJEM: Nicolas Anelka nekter for at han fornærmet Raymond Domenech med ordene som har kommet fram i pressen. I dag besluttet det franske fotballforbundet å sende ham hjem.  Foto:  REUTERS/Charles Platiau /
PÅ VEI HJEM: Nicolas Anelka nekter for at han fornærmet Raymond Domenech med ordene som har kommet fram i pressen. I dag besluttet det franske fotballforbundet å sende ham hjem. Foto: REUTERS/Charles Platiau /Vis mer

Nekter for at han kalte treneren «horesønn»

- Ordene som har kommet ut, er ikke mine ord, insisterer Anelka.

||| Et fransk stjernegalleri på vei ut av VM i skam ble ytterligere svekket lørdag. Nicolas Anelkas utskjelling av treneren gjør at han sendes hjem.

Anelka var blant de blekeste på banen i første omgang av 0-2-tapet for Mexico. Da treneren truet med å bytte ham ut i pausen, svartnet det for Anelka.

- Dra til helvete, din horesønn, sa Anelka til trener Raymond Domenech, ifølge L''Equipe, som poengterer at dette er noe av det groveste avisen noensinne har trykket.

- OK. Du blir byttet ut, var svaret fra Domenech. Og nå er Anelka i tillegg kastet ut av VM-troppen.

- Jeg hadde helt klart en opphetet diskusjon med treneren, men det skjedde under garderobens hellighet, mellom treneren og meg. Det skulle aldri ha kommet ut, sier Anelka.

- Jeg insisterer på at ordene som har kommet ut, ikke er mine ord, sier han, uten å ville forklare hva han faktisk sa.

- Kunne ikke gjøre annet
I Frankrikes fotballforbund er man klare på at uttalelsene var av en slik art at Anelka ikke kan fortsette i VM.

- Det er selvfølgelig ofte forskjellige meninger når det gjelder taktikk og disponeringer, men det fortjener vennligere språk. Vi kunne ikke gjøre noe annet, sier visepresident Noël Le Graët til RTL.

Han er svært overrasket over hendelsen. For selv om Anelka er kjent for en mann med temperament, har Domenech og Anelka klikket sjeldent godt tidligere.

- Jeg kan ikke forstå det, for hvis det er en som har forsvart Anelka, så er det Domenech. Han har brukt Anelka de siste to årene, sier visepresidenten.

Tynn teori
Frankrike tapte 0-2 for Mexico i den andre gruppespillkampen i VM-sluttspillet i Sør-Afrika, og bare teorien kan sende VM-vinnerne fra 1998 videre i mesterskapet.

Anelka var blant banens dårligste i kampen mot Mexico, men da han fikk instrukser om hvordan han kunne forbedre seg, gikk spissen i vranglås.

- Jeg vet ikke hvem som har spredt dette, men det var ingen spiller. Jeg har ikke hatt noe mål om å ødelegge roen i laget, som er en institusjon jeg respekterer, sier Anelka.

(NTB)