SPILTE MED SKADE: Fernando Torres sier han spilte med skade i 83 minutter da Benfica gjestet Anfield, uten at det hindret ham i å score. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
SPILTE MED SKADE: Fernando Torres sier han spilte med skade i 83 minutter da Benfica gjestet Anfield, uten at det hindret ham i å score. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Nekter for at han setter Spania foran Liverpool

Torres har ren samvittighet etter operasjon.

|||(Dagbladet): 18 ligamål på 20 kamper fra start er en fantastisk statistikk for en spiss, og fasiten for Fernando Torres i inneværende sesong.

Dessverre for Liverpool forteller tallet også mye om hvordan sesongen kunne sett ut om spanjolen var tilgjengelig litt oftere.

I går ble Torres operert for en meniskskade for andre gang på under fem måneder, og han går dermed glipp av de fire siste kampene i Premier League, to semifinaler mot gamleklubben Atletico Madrid i Europa League og en eventuell finale.

VM-sluttspillet skal derimot ikke være i fare - selv om åpningskampen mot Sveits den 16. juni kan komme litt for tidlig.

Torres avviser at ønsket om å spille i VM veide tyngre enn ønsket om å hjelpe Liverpool i sesonginnspurten da avgjørelsen om operasjon ble tatt.

- Det er ikke sant. Vi utforsket alle muligheter før vi landet på at en operasjon var det rette, sier Torres ifølge The Independent.

26-åringen sier en røntgenundersøkelsene i Liverpool sist fredag konkluderte med at kneet måtte under kniven.

- Skaden oppsto etter to minutter i hjemmekampen mot Benfica, men jeg spilte i 85 minutter. Om jeg hadde hatt VM og Spania i tankene da ville jeg bedt om å bli byttet ut. Men sånn var det ikke, jeg ønsket å komme til finalen i Europa League sammen med lagkameratene mine, sier Torres.

Like tungt som å gå glipp av en eventuell finale er det trolig for Torres å igjen måtte stå over kampene mot Atletico Madrid.

Også i fjorårets Champions League måtte en skadet Torres se oppgjøret mot gamle kjente fra tribuneplass.