Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nekter for vold mot samboer, hevder det var «håndgemeng»

Siktet toppidrettsutøver.

OVERNATTET PÅ GLATTCELLE: Toppidrettsutøveren som er siktet for vold mot samboeren, måtte overnatte på glattcelle etter en hendelse forrige helg. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto
OVERNATTET PÅ GLATTCELLE: Toppidrettsutøveren som er siktet for vold mot samboeren, måtte overnatte på glattcelle etter en hendelse forrige helg. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto Vis mer

(Dagbladet): Forrige helg siktet politiet på Romerike en mannlig toppidrettsutøver for vold mot sin samboer i deres hjem. Hendelsen skal ha funnet sted ved 03-tida natt til lørdag forrige helg.

Toppidrettsutøveren, som har representert Norge i flere store mesterskap, risikerer fengsel i inntil fire år etter siktelsen. Han er siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd.

Mannens advokat, Mette Yvonne Larsen, sier til Dagbladet at klienten opprettholder forklaringen om at det ikke har skjedd noe straffbart.

- Håndgemeng - Han erkjenner ikke å ha gjort noe straffbart. Han har fortalt at ekssamboeren møtte opp hjemme hos ham, og at det endte med en krangel fordi han ønsket at hun skulle gå. Hun hoppet på ham, slik han opplevde det.

- Mener han det var selvforsvar?

- Nei, det blir ikke et riktig ord.

Kvinnens bistandsadvokat John Christian Elden kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

- Vi overlater dette til politiet. Det var de som skrev ut anmeldelsen etter å ha kommet til stedet. Og det er de som sitter på detaljene og blant annet en uttalelse om kvinnens tilstand fra Rettsmedisinsk institutt, sier han til Dagbladet.

- Håndgemeng Idrettsutøverens advokat hevder at «håndgemeng» er et beskrivende ord for hendelsen, til tross for at kvinnen måtte overnatte på sykehus og det faktum at mannen er siktet for vold.

- Det oppsto håndgemeng mellom de to. Bakgrunnen var altså at han ville hun skulle gå fordi forholdet var over og fordi han ikke ville ha noe med henne å gjøre, sier advokat Larsen.

Eldens klient ser det ikke på samme måte.

- Dette er ikke en beskrivelse vi kjenner igjen, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

- Min klient satt i et langt avhør i går, og der fortalte hun om både denne hendelsen og flere tidligere hendelser i løpet av sitt forhold til idrettsutøveren, legger han til.

Mette Yvonne Larsen sier at også den siktede mannen skal i nytt avhør i løpet av kort tid.

- Vi venter fortsatt på dokumenter fra politiet. Når de er mottatt skal jeg gå gjennom dem med min klient, før han skal til et nytt avhør, sier Larsen.

Etterforskningen fortsetter Politiadvokaten som håndterer saken, Anne Siv Åvitsland, ønsker ikke å kommentere påstandene fra toppidrettsutøverens advokat.

- Jeg kommenterer ikke innholdet i forklaringene som er gitt til politet på dette stadiet i saken, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Hun skriver videre at etterforskningen ikke er ferdig.

- Det er ikke foretatt nye avhør av siktede eller fornærmede. Siktelsen er opprettholdt. Politiet fortsetter etterforskningen som blant annet består i en rekke vitneavhør, skriver Åvitsland.

Måtte på glattcelle Kvinnen ble avhørt på stedet forrige helg, før hun ble kjørt til Ahus for undersøkelse. Toppidrettsutøveren måtte tilbringe natta på glattcelle.

FORSVARER: Mette Yvonne Larsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORSVARER: Mette Yvonne Larsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Forholdet skal ha skrantet over en periode, men de to står fortsatt oppsatt med samme adresse i telefonkatalogen.

En talsmann for utøverens forbund sier til Dagbladet at ledelsen er klar over situasjonen.

- Ledelsen i forbundet har hatt et møte om den aktuelle saken. Vi avventer politiets og rettssystemets behandling av saken før vi eventuelt velger å foreta oss noe. Uansett vil vi presisere at vi tar sterk avstand fra alle former for vold, sier talsmannen.

- Har dere være i kontakt med ham etter hendelsen?

- Nei, men vi har forsøkt å komme i kontakt med ham. Vi vet i hvert fall at han har folk rundt seg.

BISTANDSADVOKAT: John Christian Elden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: John Christian Elden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling