Nekter for vold mot samboer, hevder det var «håndgemeng»

Siktet toppidrettsutøver.

OVERNATTET PÅ GLATTCELLE: Toppidrettsutøveren som er siktet for vold mot samboeren, måtte overnatte på glattcelle etter en hendelse forrige helg. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto
OVERNATTET PÅ GLATTCELLE: Toppidrettsutøveren som er siktet for vold mot samboeren, måtte overnatte på glattcelle etter en hendelse forrige helg. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige helg siktet politiet på Romerike en mannlig toppidrettsutøver for vold mot sin samboer i deres hjem. Hendelsen skal ha funnet sted ved 03-tida natt til lørdag forrige helg.

Toppidrettsutøveren, som har representert Norge i flere store mesterskap, risikerer fengsel i inntil fire år etter siktelsen. Han er siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd.

Mannens advokat, Mette Yvonne Larsen, sier til Dagbladet at klienten opprettholder forklaringen om at det ikke har skjedd noe straffbart.

- Håndgemeng - Han erkjenner ikke å ha gjort noe straffbart. Han har fortalt at ekssamboeren møtte opp hjemme hos ham, og at det endte med en krangel fordi han ønsket at hun skulle gå. Hun hoppet på ham, slik han opplevde det.

- Mener han det var selvforsvar?

- Nei, det blir ikke et riktig ord.

Kvinnens bistandsadvokat John Christian Elden kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

- Vi overlater dette til politiet. Det var de som skrev ut anmeldelsen etter å ha kommet til stedet. Og det er de som sitter på detaljene og blant annet en uttalelse om kvinnens tilstand fra Rettsmedisinsk institutt, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer