Nekter Kjelling å spille med tights i VM

Må vise hud i kveld.

MÅ TA AV TIGHTSEN: Kristian Kjelling får ikke lov til å spille med lange bukser under shortsen mot Japan i kveld. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
MÅ TA AV TIGHTSEN: Kristian Kjelling får ikke lov til å spille med lange bukser under shortsen mot Japan i kveld. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

Direkte 19.10: Følg Norge - Japan i vårt håndballstudio

NORRKÖPING (Dagbladet): Kristian Kjelling fortalte i går at han planla å spille med tights i kveldens VM-åpning mot Japan.

Det får han ikke lov til.

Under et møte med IHF (Det internasjonale håndballforbundet) fikk landslagsledelsen beskjed om at Kjelling ikke kan spille med lange bukser.

- Det ble understreket på teknisk møte i dag at det ikke er lov å bruke lange bukser under shortsen, sier hovedleder Espen Karlsen til TV 2.

Sover i buksene Dermed må Kristian Kjelling vise hud som alle andre.

FÅR IKKE SKILLE SEG UT: Det internasjonale håndballforbundet vil at spillerne skal være mest mulig like på banen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FÅR IKKE SKILLE SEG UT: Det internasjonale håndballforbundet vil at spillerne skal være mest mulig like på banen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Aalborg-spilleren ønsker ikke bruke tightsene av estetiske årsaker - han mener de er så behagelige at det er sportslige hensyn som ligger til grunn. Før jul spilte han flere kamper i Danmark med buksene, noe også danske Mikkel Hansen har gjort.

- Jeg bruker dem hele tida og sover til og med i de lange tightsene, sa Kjelling til Dagbladet i går.

- Det er veldig spennende og bra produkter og vi har også fått stor påvirkningskraft i forhold til hvordan det skal se ut og hvordan det skal videreutvikles. Den genseren jeg har spilt med er ikke på markedet engang, det er en prototype vi jobber med. Det er skulderbeskyttelse og kompresjon på forskjellig side for skytterne.

- Hva gjør materialet?

- Genseren er veldig deilig, for jeg har stor utoverrotasjon i skulderen når jeg skyter, så det føles veldig godt. Den holder skulderen litt på plass, sier Kjelling, og drar opp en tights for å vise hvordan materialet virker.

Medeier - Det er veldig spesielt og stoffet er så mye tightere enn vanlig. Du får en «oh shit»-følelse når du tar den på og føler deg veldig fit, sier venstrebacken.

Han er selv medeier i selskapet Ideomeo Sport som har agentur på undertøyet. Ideen kom da han spilte sammen med danske Lars Jørgensen i Portland San Antonio i Spania for noen år siden.

- Det startet med at Lars og jeg kom borti to produkter i Spania. En stasjonær treningssykkel og dette sportsundertøyet. Det har vært en spennende prosess og nå vil vi slå oss inn på det skandinaviske markedet, sier Kjelling.

Men Kjelling & co. skal ikke trenge lange bukser for å slå Japan i kveld. Det skal bli to poeng uansett klær.