Nekter Mikel VM-spill

Etter å ha mottatt brev fra John Obi Mikels advokat i går bestemte Lyn seg for å nekte 18-åringen å spille U-20-VM for Nigeria i juni.

Lyn var helt til i går formiddag innstilt på å la Mikel spille mesterskapet i Nederland i juni, fordi mesterskapet er viktig med tanke på spillerens mulighet til å få arbeidstillatelse i England fra januar 2006. Men da en faks fra John Obi Mikels advokat - som bare skrev under med Russell - i London tikket inn hos Lyn-advokat Erik Nadheim i går formiddag, bestemte klubben seg for å stramme grepet.


- Når de skriver at Mikel ikke har brutt avtalen med Lyn, videre hevder at Mikel ikke frivillig har skrevet under for Manchester United - og attpåtil forutsetter at spilleren skal delta i U-20-VM i Nederland, så er det på tide at vi sier «stopp en hal, slik er ikke verden», sier Erik Nadheim til Dagbladet.

I sitt tilsvar til Russells Solicitors i London gir han klar beskjed om at Lyn nå vil motsette seg spillerens deltakelse i mesterskapet.

- Kjenner ikke saken

«Slik situasjonen er nå, ser vi det ikke som naturlig at Mr. Mikel får tillatelse til å spille i mesterskapet. Beslutningen kan revurderes dersom han kommer til Oslo og slutter seg til Lyn ved første anledning», skriver Nadheim.

Lyn-advokaten var i det hele tatt lite imponert over faksen fra Mikels advokat.

- Faksen bærer preg av at vedkommende som har skrevet det, ikke kjenner saken i det hele tatt, og sier ingen ting om spilleren snart kommer til Norge, sier Nadheim.

Ber om FIFA-støtte

Advokat Marius Gisvold - som representerer Rune Hauge-selskapet Profile Sport - opplyser til Dagbladet at Profile «så snart som mulig» vil kontakte FIFA for å sørge for at John Obi Mikel får spille turneringen.


- Vi vil gjøre det som er i vår makt for å overbevise FIFA om at det er i strid med fotballens regelverk å nekte spilleren å stille i U-20-VM. Vi tror FIFA vil ha forståelse for at FC Lyn ikke skal få bruke slike maktmidler, mener advokaten i firmaet som la til rette for John Obi Mikels opphold på Norsk Toppidrettsgymnas.

To års utestengelse

John Obi Mikel har en kontrakt med Lyn som gjelder til 31. desember 2006, og Lars-Åke Lagrell i FIFAs disiplinærkomité uttalte på generelt grunnlag til TV 2 Nettavisen i går at en spiller som bryter en kontrakt, kan få en utestengelse på inntil to år.

John Obi Mikel er en viktig spiller på det nigerianske landslaget som skal kjempe om gull i Nederland. Men er sist observert i London sammen med agent John Shittu og har ikke møtt til U-20-landslagets samling i Nederland.

Nigeria spiller sin åpningskamp mot Brasil 12. juni.