Nekter N\'Dure å løpe for Norge

Satte norsk rekord med 10,07 på 100 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaysuma Saidy N\'Dure satte tirsdag ny norsk rekord med 10,07 på 100 meter i Stokholm. Han forbedret den gamle rekorden med 1/100.

N\'Dures rekordløp var svært sterkt. BUL-gutten løp i motvind på en sekundmeter. Imponerende at han kunne klare å sette rekord under slike forhold.

- Det er en fantastisk prestasjon. Han har hatt en enorm utvikling i år, og nå håper vi han kan få løpe for Norge snart, sa en fornøyd sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund, Ketil Tømmernes til NTB.

BUL-sprinteren er norsk statsborger, men han får ingen tillatelse av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) til å stille for Norge i det kommende VM i Osaka. Foreløpig er det også høyst usikkert om han er aktuell for eventuell deltakelse i Beijing-OL. Det er gambierne som stopper IAAF fra å gi N\'Dure de nødvendige tillatelser til å konkurrere internasjonalt for Norge.

- Etter den gode prestasjonen i Stokholm har jeg troen på at saken snart kan få en løsning, sa Tømmernes etter rekordløpet tirsdag.

- Med gode prestasjoner vil det bli lettere å få den nødvendige tillatelsen. Nå har Norges Idrettsforbund ved Tove Paule sendt brev til Det gambiske forbundet og til IAAF. Dermed håper vi på en snarlig løsning, sa Tømmernes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer