Nekter ny utlendingskvote i hockey

ASKER (Dagbladet): Semifinale sluttspill, 2. kamp: Frisk-Asker- Vålerenga 3- 4. Øystein Olsen og Vålerenga nekter å godta vedtaket om å begrense antall utlendinger i klubbene til fem. - Utlendingene hever norsk hockey. Det kommer oss til gode, sier Øystein Olsen.

Tre utlendinger scoret for Vålerenga da laget tok andre stikk mot Frisk-Asker i går. Vålerenga har åtte spillere uten norsk pass. I dag er det null begrensninger på antall utlendinger. Hele ni av eliteserieklubbene føyer seg nå etter Serieforeningens vedtak om å sette et tak ved fem utlendinger. Men Vålerenga sier nei:

- Spranget fra de yngre talentene til en fullverdig A-lagsspiller er for stort. Derfor etterkommer vi ikke serieforeninges ønske, sier Erik Lorentzen i Vålerenga Ishockey AS.

- Vi skal ut og spille i Europa og senker ikke ambisjonsnivået. Vi er ikke imot et tak på antall utlendinger, men da må norske spillere bli gode nok, sier Lorentzen.

Bedre holdninger

Han får støtte av jernmannen Øystein Olsen, som igjen spilte en meget solid kamp.

- Kaster vi ut utlendingene, innrømmer vi at norske spillere er for dårlige. Jeg etterlyser i stedet bedre holdninger fra ungdommen, sier Olsen.

Landslagssjef Leif Boork er glad brorparten av klubbene sier ja til Serieforeningens vedtak.

- De beste utlendingene skal forgylle norske klubber. Men norsk ishockey blir ikke bedre hvis talentene sitter på tribunen.

- Eneste rette

- Likevel forstår jeg Vålerenga. De har ambisjoner ute i Europa, og er uansett flinke til å bruke unge talenter, sier Boork.

- Å begrense utenlandskvoten er eneste vei å gå. De nest beste må få sjansen for å utvikle seg. Hvis Vålerenga ikke er lojale mot de andre eliteserieklubbene, får de heller spille i svensk 1. divisjon, sier Frisk-Askers trener Serge Boisvert.

  • Frisk-Asker var ineffektive foran mål i går, mens Vålerenga satte sjansene sine. Med 2- 0 i best av fem kamper, har Oslo-klubben mer enn ett bein i finalen.

Men askerbøringene har levert inn protest på at målvakten Vidar Wold ble utvist for å spille med brukket spak.

Det gjelder nemlig andre regler for målvakter enn utespillere.

ETTERLYSNING: Vålerengas Øystein Olsen ønsker ingen begrensninger på utlendinger i norsk hockey.