Nekter Røkke å kjøre race

ARENDAL (Dagbladet): Kjæresten Celina Midelfart (26) nekter Kjell Inge Røkke (40) å gjøre comeback blant verdens raskestebåtførere. Hun synes det er for farlig å kjøre båt i over 250 km/t. - Kjell Inge har kjøreforbud, sier hun.

Kjell Inge Røkke satt ringside da verdensrekorden hans på 252,31 km/t (satt i Arendal i 1997) ble knust av Saeed Al Tayer fra Dubai i går. I fartskonkurransen over 1000 meter fra Tromøybroa til Tyholmen kom oljemilliardæren opp i 259,68 km/t. Ved siden av Røkke satt Celina Midelfart oppslukt av fartsfantomene.

- Kjempefascinerende, sier hun.

Men ikke så overveldet at hun dropper kravet til kjæresten.

- Han har kjøreforbud, sier Celina.

- Spøker du?

- Nei, jeg er oppriktig. Jeg vil ikke at Kjell Inge skal kjøre disse båtene. Det er en risikosport. Dessuten er det dyrt.

- Hun tror hun kan temme meg, sier Røkke - og ler forelsket.

For tida er det bare Celina for alle penga.

Kos for to

Så får vi se da - om Røkke klarer å styre lysten til å erobre fartsrekorden på nytt. Det offisielle standardsvaret i går - før kosmetikkarvingkjæresten røpet kjøreforbudet til Dagbladet - var dette:

- Jeg har ikke tid og ressurser til å drive med dette lenger.

Sammen med Celina (i mørke solbriller) trasket han bryggelangs i folkehavet etter gårsdagens fartsorgie. Det var en idyll mellom to. Nesten familiært. Bare smårollinger og gifteringer manglet.

- Artig å være her. Jeg koser meg og ser på, sier han .

Han var ikke det minste deppa for at rekorden røk.

- Jeg er ikke revansjesugen. Hyggelig for Victory-teamet at de klarte det. De har bygd seg ny motor, sier han.

Mangemillionæren fra Molde understreker at en tapt verdensrekord ikke påvirker hans beslutning om ikke å delta aktivt i fartsfesten.

Ser alt

Røkke holder seg hundre prosent informert om Offshore-sirkuset. Han innrømmer glatt at interessen for båtsport er uforandret.

- Det er fantastisk å se på. Det går alvorlig fort, sier en småfristet Røkke, og legger til at han er imponert over den teknologiske framgangen.

- De kjører fortere nå enn det vi gjorde, konstaterer han.

Det til tross for at Røkke kjørte en motor med 50-100 flere hestekrefter enn det som er lovlig i dag.

Eget helikopter

Røkke fulgte på nært hold VM-rundene i Italia og Tyskland tidligere i sommer. Under dagens VM-runde i Arendal disponerer han eget helikopter slik at han kan se båtene hele veien rundt Tromøya. I tillegg til å følge de norske båtene nøye, får han sett hvordan det går med hans gamle båt, som nå er solgt til den sveitsiske deltakeren Leonardo Polly.

Etterpå blir det fest.

- Ja, jeg regner med at jeg skal være med og feste. Forutsatt at Gjelsten inviterer meg, sier han.

BARE SE -IKKE RØRE: </B>Kjell Inge Røkke får ikke lov av kjæresten Celina Midelfart å delta i Offshore-sirkuset i Arendal.
KOSER SEG I ARENDAL: </B>Det var ren idyll mellom kjærestene da de ruslet gatelangs i Arendal. Bare smårollinger og gifteringer manglet.