FORBUDT: Serena Williams vakte oppsikt i den tettsittende, svarte drakta. Den får hun ikke lov til å bruke lenger. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
FORBUDT: Serena Williams vakte oppsikt i den tettsittende, svarte drakta. Den får hun ikke lov til å bruke lenger. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMONVis mer

Serena Williams får ikke lenger bruke «catsuiten»

Nekter stjerna å bruke omdiskutert «catsuit»

- Noen ganger har spillerne dratt det for langt, sier presidenten i Det franske tennisforbundet.

Serena Williams har i en årrekke vært tennisens ubestridte ener på kvinnesiden. I fjor gikk hun ut i mammapermisjon etter å ha født datteren Alexis Olympia, som var en tøff opplevelse for 36-åringen. Fødselen tok nesten livet av henne.

På vårparten gjorde hun comeback, og vant sin første kamp i en Grand Slam-turnering - det aller gjeveste i tennisen - i French Open.

Men det var 36-åringens klesvalg som sjal oppmerksomheten. Hun stilte i en tettsittende drakt, såkalt «catsuit», svartglinsende med et rødt belte i livet.

Klesvalget ble hyllet på sosiale medier, men rivalene var ikke nevneverdig begeistret. Det var nemlig ikke innenfor reglene. Og det er det som gjør at Williams nå nektes å bruke drakta.

- Gått for langt

President i Det franske tennisforbundet, Bernard Giudicelli, bekrefter det overfor AP. Han sier at turneringa nå kommer til å sette ned en kleskode. Han drar spesielt fram denne «superhelt»-drakta til Serena Williams.

- Noen ganger har spillerne tatt det litt for langt, sier Giudicelli til AP.

Han fortsetter:

- Den drakten kommer ikke til å bli akseptert lenger. Man må respektere idretten og stedet, sier han.

Tidligere var reglene litt diffuse hva klesvalg angikk. Ifølge bloggen Tennis Life, var de åpne for tolkning. Ifølge nettstedet var jeansshorts, t-skjorte og gymshorts ansett som upassende. Men «tolkningen av reglene ser til sjuende og sist ut til å være opp til dommerne».

Spesiell funksjon

Storturneringa Wimbledon er for eksempel kjent for å være streng når det gjelder bekledning. Der skal alt være hvitt. Roger Federer ble for eksempel for noen år tilbake bedt om å bytte sko da skosåla hans ikke var hvit.

Men Williams' drakt hadde en spesiell funksjon.

- Jeg har hatt en del problemer med blodpropp. Herregud, jeg aner ikke hvor mange jeg har hatt i løpet av det siste året. Så drakten har definitivt en funksjon sånn sett. Jeg har brukt bukser en del når jeg spiller, slik at blodsirkulasjonen opprettholdes. Drakten er morsom, men den fungerer også slik at jeg kan spille uten problemer, forklarte Williams under French Open.

Motstanderen Kristyna Pliskova var blant dem som reagerte.

- Er reglene endret? Hittil har vi bare fått lov til å bruke tights som går ned til leggen, og vi skal i så fall alltid ha skjørt utenpå, spurte hun ifølge Ekstra Bladet.