Nekter utøvere med bettingavtale å trene på Olympiatoppen

Idrettsforbundet tar grep mot utenlandske spillselskaper.

SKREV BREV: Generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, har sendt ut et brev hvor han skriver at utøvere som har avtaler med utenlandske spillselskap skal nektes å benytte seg av Norges Idrettsforbunds fasiliteter. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SKREV BREV: Generalsekretær i Idrettsforbundet, Inge Andersen, har sendt ut et brev hvor han skriver at utøvere som har avtaler med utenlandske spillselskap skal nektes å benytte seg av Norges Idrettsforbunds fasiliteter. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

(Dagbladet): De siste månedene har det ikke akkurat manglet på norske idrettsutøvere som har inngått sponsoravtaler med utenlandske spillselskap. Både John Carew, John Arne Riise, Cathrine Larsåsen og Mats Zuccareelo Aasen er blant utøverne som har fått kritikk av sine særforbund, og også Norges Idrettsforbund, for å trosse Norsk Tippings spillmonopol i Norge. '

Larsåsen fikk beskjed om at hun kunne glemme VM i Moskva, Riise ble fortalt at han hadde satt seg på siden av norsk fotball, mens «Zucca» har satt landslagsplassen i fare.

Nå har Norges Idrettsforbund tatt ytterligere et grep for å få slutt på at norske idrettsstjerner fronter utenlandske spillselskaper.

FÅR IKKE BRUKE OLYMPIATOPPEN: Cathrine Larsåsen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FÅR IKKE BRUKE OLYMPIATOPPEN: Cathrine Larsåsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Denne uken sendte nemlig generalsekretær Inge Andersen i Idrettsforbundet ut et brev til særforbundene og idrettskretsene. Brevet oppsummeres ganske greit allerede i det første avsnittet:

- Norges Idrettsforbunds tjenester og ressurser vil ikke være tilgjengelige for idrettsutøvere som har sponsoravtaler eller tilsvarende samarbeid med utenlandske spillselskaper, skriver Andersen.

Brevet kan leses i sin helhet på Idrettsforbundets hjemmesider.

FÅR IKKE BRUKE OLYMPIATOPPEN: John Carew (midten). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR IKKE BRUKE OLYMPIATOPPEN: John Carew (midten). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

I klartekst betyr det at Cathrine Larsåsen og de andre utøverne med slike avtaler ikke kan trene sammen med andre toppidrettsutøvere på Olympiatoppen.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra noen av de aktuelle utøverne.

FÅR IKKE BRUKE OLYMPIATOPPEN: John Arne Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR IKKE BRUKE OLYMPIATOPPEN: John Arne Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer