Nektes å løpe

De tre kenyanske treningspartnerne til Marius Bakken nektes å delta i Bergen-stevnet 7. juni fordi de vil sette norske, svenske og finske løperne i et pinlig dårlig lys.

Dessuten vil de tre ødelegge NRKs fokus på landskampen.

Marius Bakkens treningskonsulent Frank Evertsen har hentet Moses Kigen, Josphat Boit og Joseph Kosgei til Norge denne sommeren. Samtlige holder såpass høyt nivå at de slo Marius Bakken på 2000 meter i Florø torsdag.

I begynnelsen av uka skrev Evertsen en epost til stevnesjef Roar Haugland i Bergen for å melde på trioen til å fylle opp feltene i landskampen mellom Norge, Sverige og Finland (to løpere fra hvert land, hver på 5000 meter og 3000 meter hinder).

- Jeg fikk e-post tilbake med et todelt negativt svar: For det første mener arrangørene at de tre vil sette de andre løperne i et dårlig lys og ta bort oppmerksomheten fra landskampen. For det andre ønsker de å fylle opp feltene med nordiske løpere framfor internasjonale løpere, sier Evertsen til Dagbladet.

Med Marius Bakken på høydeopphold i Sveits, betyr avslaget at et par tusen tilskuere i Bergen, og en del flere foran TV-skjermene må nøye seg med landskampspenninga mellom middelmådige løpere framfor langdistanseprestasjoner på godt internasjonalt nivå.

Evertsen finner avslaget merkelig.

- Rart. Gode norske løpere med ambisjoner får sjelden god matching på stevner i Norge. Både for løperne og for publikum mener jeg at arrangørene bruker feil virkemiddel.