Nektes å spille fotball

Vålerengas Ardian Gashi ville holde fotballformen ved like i fengsel. Det får han ikke lov til.

Før han vandret inn fengselsportene sist mandag sa Gashi at han ville ta med en egen ball inn i fengselet, og at han håpet han kanskje kunne spikre et mål, når han likevel drev med pallespikring.

Det kan han bare glemme.

Ballspill er nemlig ikke så populært ved Hof fengsel. Med mindre det er snakk om boccia, volleyball eller bordtennis. Han kan også drive løpetrening eller trene styrke i fengselets vektrom.

Redd for ruteknusing

-  Det er helt riktig. Det er hus på alle sider innenfor leiren. Hadde fotball vært tillatt for alle, så hadde det nok gått mange glassruter, sier Brede Granli, som er fritidsleder for de innsatte ved Hof fengsel.

-  Men her er det jo tross alt snakk om en profesjonell fotballspiller?

-  Jo, men vi behandler alle likt. Det er det samme om han er direktør eller fotballspiller, sier Langli.

Han opplyser at det ligger en grusbane like ved arbeidsanstalten, ved Hof skole. Den kan de innsatte benytte en gang iblant.

NEKTES SPILL BAK MURENE: Ikke greit å være toppidrettsmann i fengsel. Det har Ardian Gashi fått erfare. Foto: Eirik Helland Urke
NEKTES SPILL BAK MURENE: Ikke greit å være toppidrettsmann i fengsel. Det har Ardian Gashi fått erfare. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

-  Den blir vel brukt en gang i uka, til vanlig.

-  Nå i sommer også?

-  Du, nå er jeg på ferie, og det har jeg vært de siste ukene. Hof har ingen fritidsleder når jeg er på ferie. Litt aktivitet er det nok, men mindre enn normalt.

Fengselets leder, Kjersti Soelberg, var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld. Hun bekrefter imidlertid fotballforbudet overfor avisa Jarlsberg.

-  Fotball er ikke lov i fengsel, av flere grunner, sier Soelberg.

Rekdal oppgitt

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ler oppgitt da Dagbladet forteller ham om saken.

-  Det er dessverre lite jeg kan gjøre med reglementet i norske fengsler. Og jeg er fortsatt skuffet, eller snarere direkte sjokkert, over at han måtte ta dommen nå. Vi har nok spillere, men vi merker uansett slitasjen med det tette kampprogrammet i serie, cup og Champions League, sier Rekdal, og legger til:

-  Nå blir det viktigste for Gashi at han holder seg i fysisk form. For øvrig får han vel prøve å se på oppholdet som en slags ferie ...