Fotball-VM for kvinner 2019

Nektes å trene på stadion

Det er vanlig å trene på stadion dagen før kamp i store mesterskap. Her i Frankrike får imidlertid ikke jentene lov.

IKKE PÅ STADION: Maren Mjelde, Ingrid Hjelmseth og Caroline Graham Hansen etter treningen dagen før dagen - på et treningsanlegg langt unna stadionet der kampen mot Nigeria skal spilles i morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE PÅ STADION: Maren Mjelde, Ingrid Hjelmseth og Caroline Graham Hansen etter treningen dagen før dagen - på et treningsanlegg langt unna stadionet der kampen mot Nigeria skal spilles i morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

REIMS (Dagbladet): I morgen spiller Norge åpningskamp i VM mot Nigeria klokka 21 på Stade Auguste-Delaune.

Normalt sett ville også dagens økt funnet sted på samme sted, men den gang ei.

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men det gjelder jo ikke bare oss, det gjelder alle. Vi har bare fått beskjed om det fra FIFA. Det hadde vært fint å trene der og fått en følelse av hvordan det er. Vi trente jo på stadion dagen før kamp i EM for to år siden, sier trener Martin Sjögren.

Norges siste trening før det braker løs var på Reims' treningsanlegg Raymond Kopa Terrain i formiddag, der startoppstillingen ble drillet i et ufyselig vær som minnet lite om fransk sommer.

Raymond Kopa Terrain ligger for øvrig 15 minutter unna Stade Auguste-Delaune med bil.

- Vi har vært vant til å trene på stadion dagen før kamp. Men vi får ikke gjort noe med det, sier Maren Mjelde.

FIFAs avgjørelse

Det er FIFA som har bestemt at det skal være sånn, og da får man ikke gjort noe med det.

I kveld skal imidlertid Martin Sjögren og Maren Mjelde ha pressekonferanse på Stade Auguste-Delaune, i tillegg til at det norske laget får kjenne litt på gressmatta.

Men det blir selvsagt ikke helt det samme som å ha en fotballøkt der.

- Jeg har ikke tenkt på det, men vi skal se på stadion senere i kveld og kjenne litt på matta da. Det blir jo helt annerledes i morgen, sier Lisa-Marie Karlseng Utland.

Stade Auguste-Delaune er hjemmebanen til Reims, som spiller i Ligue 1. Totalt skal det spilles seks kamper her i løpet av VM, og flere av byens turistkontor er dekorert med norske flagg, i anledning morgendagens åpningskamp mellom Norge og Nigeria.

Forventet lagoppstilling

På dagens trening ble det norske laget drillet i en 4-4-2-formasjon, der det var få overraskelser. Ellers virket humøret til å være på topp i det norske laget på en kort økt som besto av spill på både stor og liten bane.

Av de 11 som spilte fra start i generalprøven mot Sør-Afrika var det bare ett bytte: Stine Hovland erstattes som forventet av Maria Thorisdottir i midtforsvaret. Chelsea-spilleren ser ut til å ha ristet av seg sin skade og er klar fra start.

Dermed blir dette etter all sannsynlighet det norske laget: Ingrid Hjelmeseth - Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Kristine Minde - Caroline Graham Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa, Guro Reiten - Lisa-Marie Karlseng Utland, Isabell Herlovsen.

- Det ser bra ut. Vi har jobbet lenge for å komme dit vi er nå. De første treningene her i Frankrike var litt anspente, men nå er vi klare, sier Sjögren.

- Jeg merker at det er kjempemye energi i gruppa. Humøret er bra og vi har en god følelse, sier Utland.

Hun starter altså etter alt å dømme på topp med Isabell Herlovsen. Utland blir en slags «erstatter» for Ada Hegerberg, som har vært selvskreven på topp de tre siste mesterskapene for Norge.

- Jeg digger å spille med Isabell på topp. Det kommer til å bli bra. Vi forstår hverandre. Jeg skal gjøre det jeg er god på - jobbe steinhardt begge veier, i tillegg til å bidra i duellspillet og inne i 16-meteren. Det er nok der jeg kommer til å bidra mest, sier Utland.

VM begynner i kveld når Frankrike møter Sør-Korea klokka 21. Det er også de to andre lagene i Norges gruppe.