Nektes Bislett- start

Bislett Games arrangeres tre dager for seint. Trener Stephen Francis nekter derfor verdensrekordholder Asafa Powell (22) å løpe 100-meteren fredag 29. juli.

LONDON (Dagbladet): -  Jeg har snakket med manageren til Powell helt siden han satte verdensrekord (9,77, i Athen 14. juni). Men jeg har nå fått beskjed om at treneren ikke gir ham lov til å løpe så nær VM, sier Bislett-sjef Svein Arne Hansen til Dagbladet.

100-meter er første distanse under VM, som starter i Helsingfors 6. august. Istedenfor løper Powell i DN-Galan i Stockholm 26. juli. Det bekreftet stevnegeneral Rajner Söderberg i går, og la til at Powell var nøye med å forhandle fram verdensrekordbonus.

-  Vi har en vanskelig dato når det gjelder sprint. Men vi kunne ikke arrangere stevnet tidligere. Stadion er jo ikke ferdig før, sier Hansen.

Ikke Gatlin heller

Det betyr at heller ikke OL-mester Justin Gatlin fra USA løper sprinten i Oslo.

-  Det blir vanskelig for ham også, sier Hansen.

Han forteller at Powell veldig gjerne ville løpe i Oslo.

-  Han kommer neste år, sier Hansen.

Powell skal løpe tre 100-metere før VM: Roma 8. juli, London 22. juli og Stockholm som generalprøve.

Forhandler i dag

Svein Arne Hansen drar i dag til Paris for å starte forhandlinger med utøvere.

-  Det er nå det begynner, sier han.

Han har allerede klar OL-mester på 110 meter hekk, Liu Xiang fra Kina. Hansen håper på en superduell mellom Xiang og Allan Johnson fra USA. Ellers har Hicham El Guerrouj ymtet frampå om at Oslo kan bli sesongdebuten. Superløperen har vært mye plaget av skader og sjukdom i år.

-  Vi får se. Ingen vits i å betale mye for Hicham om han ikke er i form, sier Hansen.

KOMMER IKKE: Nye Bislett får ikke se attraksjonen Asafa Powell fra Jamaica på 100-meter i slutten av juli. Stevnet kommer for tett opp mot VM i Helsingfors.