Nektes erstatning

OL- og verdensmester Espen Bredesen (31) har fått avslag på kravet han har reist mot Gjensidige Forsikring etter den alvorlige nakkeskaden han pådro seg for fem år siden. Nå har han kontaktet advokat. - For meg har skilisensen vært verdiløs. Det synes jeg er alvorlig, sier Espen Bredesen til Dagbladet.

Da han landet på nakken i Turnhallen i Oslo i 1994, var han verdens beste skihopper. Siden har han vært eller mindre hemmet. At han slo opp nakkeskaden to år seinere, gjorde ikke situasjonen bedre.

- Svaret jeg har fått, forteller at skilisensen min ikke dekker skaden jeg har fått. Du må brekke noe for få dekket noe på lisensen. Det er ikke nok å falle ned på nakken, eller ødelegge noe i ryggen. Selv om det kan få minst like store følger, sier Espen Bredesen.

Begge gangene han er blitt skadd i nakken, har vært på organisert trening med hopplandslaget.

- Da trodde jeg i hvert fall at forsikringen skulle gjelde. I stedet viser det seg at den har store hull. Nå vil jeg ha alle fakta på bordet, og sammen med advokaten min se om jeg har en sak som kan føre fram. Det kan jo ikke være sånn at ingen er ansvarlige for den aktive utøveren. Akkurat det gir jeg meg ikke på, sier Espen Bredesen.

Selv har han lagt ut mellom 40 000 og 50 000 kroner til behandlinger i løpet av de fem åra han har vært hemmet av nakkeskaden.

- Tenk om vi skulle få fall à la det russeren Kobelev hadde i Planica sist vinter i norsk hoppsport. Slik det er nå, kan vi jo ikke annet enn å holde oss på beina uansett hva vi driver med, sier Espen Bredesen.

I går hoppet han på snø for første gang denne VM-vinteren, i Mobakken i Bardu.

- Søndag hadde jeg barnedåp, nå er det fint å være i gang igjen med hoppingen. Selv om jeg aldri blir hundre prosent bra igjen, satser jeg på å komme tilbake i verdenstoppen, sier Espen Bredesen 10 dager før v-cupstarten i finske Kuopio.

<B>SKUFFET: Espen Bredesen er skuffet over at forsikringen knyttet til skilisensen ikke gjelder nakkeskaden han har slitt med i fem år.