Nektes folkefest: - Helt ulogisk

Fotballfesten på Kontraskjæret samler vanligvis tusenvis av fotballgale nordmenn. Det blir det ikke noe av i år, og arrangøren raser nå mot Oslo kommune etter at de ikke kan slippe inn mer enn 50 besøkende.

FOLKEFEST: Fotballfesten på Kontraskjæret vil bli svært annerledes med bare 50 besøkende. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
FOLKEFEST: Fotballfesten på Kontraskjæret vil bli svært annerledes med bare 50 besøkende. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Sol, 22 grader og EM-start. Alt som vanligvis innbyr til fotball, øl og samhold på den tradisjonsrike Fotballfesten på Kontraskjæret er på plass fredag. Men folkefesten kan man se langt etter denne sommeren.

Bilder som over hører til en svunnen tid, men arrangør, Geir Oterhals, har til det siste hatt et håp om å kunne slippe inn 600 personer på det 12 000 kvadratmeter store området ved Akershus festning.

- Alle piler peker rett vei og signalene har vært at nå går det mot en gjenåpning. Det har vi tenkt at byrådet i Oslo også følger. I gjenåpningsplanen for Oslo sto det at det skulle komme noe nytt 10. juni, og vi har planlagt ut fra det. Men tre dager før snur de, og sier det ikke kommer noe nytt nå. Det er vi kritiske til. En gjenåpningsplan uten datoer er ingen plan, mener Oterhals, som har invitert til fotballfest siden 2006.

- Henger ikke på greip

Han er i full sving med å rigge i stand til den åttende utgaven av arrangementet, men har samtidig startet en underskriftskampanje for å synliggjøre det han mener er ulogiske restriksjoner.

Ettersom byrådet i hovedstaden har bestemt å utsette mulige lettelser med ei uke, betyr det at han bare kan slippe inn inntil 50 personer på faste, anviste plasser på området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer