Grorud, OBOS-ligaen, Eliteserien.

Nektes salg: - Signalet er ugunstig

Grorud ønsker ikke å selge Martin Høyland (25), til tross for interesse fra flere Eliteserie-klubber. Midtbanespilleren selv er tydelig på hva han vil.

VIL UT: Martin Høyland ønsker å forsøke seg i Eliteserien. Foto: Fredrik Hagen / NTB
VIL UT: Martin Høyland ønsker å forsøke seg i Eliteserien. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere klubber i Eliteserien ligger langflate etter Martin Høyland etter kristiansanderens kanonsesong i Grorud i fjor.

Dagbladet erfarer at både Mjøndalen, Tromsø og Stabæk har lyst på midtbanemotoren, og at det har kommet bud med totalramme på omtrent én million kroner. Lokalavisa Groruddalen har også omtalt budene tidligere.

- Grorud ønsker ikke å kommentere spillerlogistikk i media, men på generelt grunnlag kan vi si at når det vises interesse for spillerne, så holder vi spillerne informert om alle bud og all informasjon vi får, sier Grorud-leder Richard Pedersen til Dagbladet.

- Alle spillerne i Grorud skal få muligheten til å spille på høyere nivå, men det må være i tråd med klubbens planer.

Ingen enighet

Tilbudene har blitt blankt avvist av Oslo-klubben. Det mener agent Krister Gundersen er uheldig.

- Han blir 26 år i september, og med størrelsen på de budene som er kommet inn er det klart at dette er godt over antatt markedsverdi. Frustrasjonen blir dermed når muligheten til å leve av fotball og spille på øverste nivå kan ryke, sier Gundersen til Dagbladet.

Han presiserer uansett at Høyland er profesjonell og forholder seg til kontrakten han har i gult og blått.

- I alle overganger er det slik at tre parter må bli enige for at overgangen skal skje, og foreløpig har alle bud blitt avvist. Martin har sterke følelser for Grorud, og forholder seg til sin kontrakt som går ut 31. desember 2022.

Hovedpersonen selv legger ikke skjul på hva han vil.

- Det er utrolig smigrende med interesse fra eliteserieklubber. Jeg er ambisiøs, og har jobbet hardt for denne muligheten i mange år. Mer enn det har jeg ikke lyst til å si, sier Høyland til Dagbladet.

Tromsø har snakket åpent om sin interesse for Høyland. Blant annet har team manager Lars Petter Andressen uttalt til Nordlys at de har fått blankt nei av Grorud - og at han dermed anser saken som «stengt».

BLIR IKKE LAGKAMERATER: Martin Høyland ser ikke ut til å få overgangen til Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
BLIR IKKE LAGKAMERATER: Martin Høyland ser ikke ut til å få overgangen til Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer

Den situasjonen har ikke endret seg, ifølge Groruds Pedersen.

- Vi har bestemt oss, det skjer ingenting nå. Men vi vil vurdere eventuelle bud på våre spillere til sommeren. Det gjelder selvsagt også for Martin, sier Pedersen.

Han forstår at det ikke akkurat bringer fram et smil hos hovedpersonen selv.

- Vi forstår veldig godt frustrasjonen til Martin. Han har et klart ønske om å spille på øverste nivå, men grunnet tidspunktet var det ikke mulig å slippe Martin nå. Så da tenkte vi at vi måtte tenke på oss selv, sier Pedersen.

- Til hvilken pris?

Ifølge Gundersen, Høylands agent, skal hovedpersonen selv ha veldig lyst til å dra nordover.

- Tromsø er en klubb med ambisjoner. Det er absolutt en klubb Martin kunne tenke seg å spille for. Han vil bli en viktig spiller for en klubb med tradisjoner som har en klar plan for hvordan de vil bruke ham, sier Gundersen, som også er kritisk til signalene Grorud sender ut.

- Grorud har vist seg som en veldig god utviklingsklubb de siste åra der de gir mye tillit og spilletid til unge spillere. I det som er et rart marked er det ikke vanskelig å forstå hvorfor de vil beholde ham, men til hvilken pris? Hvordan vil resten av spillergruppen tenke dersom det viser seg tilnærmet umulig å bruke klubben som et springbrett til større klubber?

Dagbladet kjenner til at flere spillere støtter Høyland i hans sak og derfor vil tenke seg godt om før de eventuelt skriver ny langtidskontrakt med klubben i framtida.

- Det har vi ingen kommentar til. Men i de foregående vinduene har vi solgt spillere til både Eliteserien og utlandet, og det kommer vi til å fortsette med, sier Pedersen om den potensielle misnøyen Høyland-situasjonen kan skape.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson tror Groruds motvillighet til å selge Høyland kan slå hardt tilbake på dem.

HERJER: Vålerengas juvel Osame Sahraoui har tatt Eliteserien med storm, og får skryt av både spiss Vidar Örn Kjartansson og Dag-Eilev Fagermo. Video: Rødt Kort / Fotball Media Vis mer

- Man må se sin plass i hierarkiet. Driftsmodellen må være å selge de spillerne de utvikler. Jeg har full forståelse for frustrasjonen her, sier Jonsson.

I løpet av det siste året har Grorud solgt unna unge talenter som Elias Hagen til Bodø/Glimt og Leo Cornic til Djurgården. Men Høyland vil de ikke slippe, til tross for at han, etter det Dagbladet erfarer, skal ha blitt forespeilet at klubben ikke skal stille seg i veien dersom det byr seg en mulighet på høyere nivå.

- Signalet de sender er ugunstig. De kan livnæres på de spillerne de utvikler. Jeg skjønner at Høyland er viktig for dem, men her må de tenke mer langsiktig. Det er ikke tvil om at her burde nok Grorud tenke litt annerledes.

Plan B

Pedersen mener at Jonsson selv var med på å heve fram Høyland som en profil større klubber burde titte på inn mot denne sesongen.

- Det interessante her er jo at Joacim er den som satte i gang dette rundt Martin. Han har jo tippa oss på nedrykk, men vi har ikke planer om å rykke ned, sier Pedersen.

Samtidig uttrykker Jonsson forståelse for at de ikke ønsker å selge før seriestart, men at dette er del av fotballen.

MENER GRORUD MÅ SELGE: Joacim Jonsson tror det er mest gunstig for Grorud å selge Martin Høyland.. Foto: Eurosport / Dplay / NTB
MENER GRORUD MÅ SELGE: Joacim Jonsson tror det er mest gunstig for Grorud å selge Martin Høyland.. Foto: Eurosport / Dplay / NTB Vis mer

- Men man må alltid være på jobb og ha en Plan B. De må vite at de er selgende, de må vite at han er en spiller som er aktuell for andre, da må de ha en plan. Da må de lenger ned i hierarkiet og hente en spiller som de kan utvikle videre. Slik må det fungere, sier Jonsson tydelig.

Han tror imidlertid at situasjonen løser seg.

- Jeg tror og håper at Grorud unner en lojal spiller som Høyland å spille på høyere nivå. Fotball er ferskvare, og jeg tror dette ordner seg til slutt. Ser Grorud lengre fram, så er nok det mer fornuftig å la ham gå. Kanskje de taper kortsiktig, men langsiktig er det nok vinning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer