Nektes «Solberg-stuntet»

Subaru setter ned foten.

Teamsjefene nekter Petter Solberg (33) å gjøre sitt karakteristiske «Solberg-stunt» ut av døra på konkurrentens bil i showløpet Race of Champions neste uke.

Årsak: Fabrikkmester Ford står som billeverandør til racet.

- At jeg ikke skal henge ut av bilen slik jeg pleier, er forutsetningen for at jeg får lov av teamet mitt å bli med på dette for første gang, sier Subaru-stjernen til NTB.

Petter Solberg har stått skyhøyt på arrangørens ønskeliste de siste årene, men ProDrive og Subaru har satt ned foten hver gang. Nordmannens arbeidsgiver synes lite om å vise fram stjernen sin bak rattet på et konkurrerende bilmerke.

Men de ga til slutt etter for Petter Solbergs brennende ønske om å bli med på showet sammen med motorsportverdens aller heteste utøvere. Blant dem formel 1-stjernene Michael Schumacher, Jenson Button, David Coulthard og Heikki Kovalainen, racingførerne Tom Kristensen og Mattias Ekström samt rallystjernen Marcus Grönholm.

I tillegg har Petter invitert storebror Henning som sin makker.

- Mest er det for showets skyld, men selvsagt har jeg lyst til å vise hva jeg er god for også, slår 2003-verdensmesteren fast.

Tre biltyper (Ford Focus, Aston Martin Ventage N24 og ROC Buggie) skal benyttes i kappkjøring på en spesialbygd asfaltbane foran 50.000 mennesker på Wembley stadion 16. desember. TV-sendingen vises i 200 land og kan sees av 186 millioner seere.

FÅR IKKE LOV TIL DETTE: En Petter Solberg som vinker ut av døra på et konkurrerende bilmerke, vil ikke Subaru vite noe av. Foto: SCANPIX
FÅR IKKE LOV TIL DETTE: En Petter Solberg som vinker ut av døra på et konkurrerende bilmerke, vil ikke Subaru vite noe av. Foto: SCANPIX Vis mer

Subaru har trøblet med utviklingen av bilen de siste årene. Og årets femtemann i VM-sammendraget har lenge ønsket å få bekreftet mistanken om at konkurrentenes biler har tynet ut mer motorkraft enn det Subaru har greid.

- Men det spørs om jeg blir noe klokere. De gjør vel et og annet med bilene vi skal bruke før jeg får sette meg inn i dem, sier Petter Solberg med et glis.

(NTB)